Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament inverteix 234.000 € en el canvi de 650 lluminàries i la renovació dels suports de més de 700 fanals

Escoltar

L’Ajuntament inverteix 234.000 € en el canvi de 650 lluminàries i la renovació dels suports de més de 700 fanals

Els treballs finalitzen aquesta tardor

L’Ajuntament preveu enllestir a l’octubre dues actuacions a l’enllumenat públic de la ciutat que suposen, d’una banda, el canvi de prop de 650 lluminàries per unes noves amb bombetes LED més eficients, i de l’altra la renovació o sanejament dels suports de més de 700 fanals deteriorats per prevenir el risc de caiguda.

 


La substitució de les lluminàries va començar el passat mes de juliol i els treballs quedaran enllestits aquest mes de setembre. S’ha canviat tant la carcassa superior com les bombetes dels fanals ubicats a diferents punts de la ciutat. Entre ells, destaquen la carretera de Cirera, l’avinguda del Velòdrom, la plaça de França, el carrer de Brusel•les, el carrer de Lluís Viladevall, el carrer d’Estrasburg, la carretera de Barcelona (entre la rotonda del Rengle i la Porta Laietana), el carrer d’Euskadi, la ronda de Ramon Turró, l’avinguda de Lluís Companys, i el passeig de Ramon Berenguer III (tram entre el carrer de Rosselló i l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch).





Amb aquests treballs s’han substituït làmpades de vapor de sodi a alta pressió per unes noves de tecnologia LED que ofereixen millors condicions de funcionament, rendiment i vida útil.




Amb el canvi es preveu aconseguir un estalvi energètic mig d’entre un 50% i un 70% (en funció dels punts de llum), menor contaminació lumínica, més durabilitat que les bombetes i més qualitat de la llum, ja que ofereixen major uniformitat i proporcionen una llum més blanca.




Aquesta actuació té un cost de 110.000 € (IVA inclòs) i s’ha adjudicat a Electricitat Boquet SL.






Substitució de fanals oxidats




Paral·lelament a la substitució de lluminàries, l’Ajuntament té en marxa la renovació o sanejament de més de 700 fanals deteriorats, ja que els suports presenten un elevat grau d’oxidació.




Els suports on l’oxidació ha arribat a provocar forats i presenten perill de caiguda es substitueixen. Aquells que conserven secció suficient d’acer es netegen i pinten amb productes especials contra l’oxidació en general, i en particular contra els orins dels animals, que afecten els edificis i mobiliari públic provocant corrosió.




Els treballs, que van començar el passat febrer i es preveu que estiguin enllestits a finals d’octubre, es van adjudicar a l’empresa ALUVISA per un import de 124.437,30 € (IVA inclòs). En aquests moments, s’ha actuat en prop de 400 suports repartits per tota la ciutat.






Altres actuacions




A banda d’aquestes dues actuacions, l’Ajuntament ha millorat aquest any l’enllumenat de la plaça Xica, el carrer d’en Xammar, la baixada de les Espenyes, la plaça de Can Xammar i la plaça de la Muralla, amb un cost de 40.000 € (IVA inclòs). També s’ha actuat a la zona d’aparcament de Can Maitanquis, on s’han instal·lat tres columnes amb quatre projectors LED en cadascuna, actuació que ha tingut un cost de 19.215,09 € (IVA inclòs). Dins de les tasques habituals de manteniment, també se substitueixen durant l’any les làmpades de vapor de sodi que finalitzen la seva vida útil per noves bombetes LED.




A més, s’està redactant el Pla director de l’enllumenat de Mataró, que contemplarà actuacions de renovació de quadres elèctrics i instal·lacions a executar en 8 anys.