Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament millora la seguretat als entorns de la Rambla instal·lant jardineres de grans dimensions

Escoltar

L’Ajuntament millora la seguretat als entorns de la Rambla instal·lant jardineres de grans dimensions

La mesura pretén minvar el risc d’atropellaments intencionats

L’Ajuntament ha instal·lat jardineres de grans dimensions en diferents punts als entorns de La Rambla per millorar la seguretat dels vianants i minvar el risc d’atropellaments intencionats.




Les jardineres s’han instal·lat a la confluència de La Rambla amb el carrer de Montserrat; prop de la confluència amb el Camí Ral – Tras Santa Anna; i al costat de la sortida del pàrquing de Santa Anna (La Rambla / plaça de Joan Herrero).




La instal·lació d’elements fixes de mobiliari urbà per entorpir el possible accés de vehicles a gran velocitat en aquests punts va ser una de les mesures adoptades al setembre per la Junta Local de Seguretat de Mataró, que es va reunir en sessió extraordinària després de l’atemptat terrorista a Les Rambles de Barcelona. A banda, s’està estudiant la instal·lació de pilones retràctils en aquells punts del centre on no és possible tancar amb elements fixes el pas de vehicles, o altres mesures complementàries a zones com el passeig Marítim, l’estació de tren o els mercats setmanals.




 


Dispositiu policial de seguretat



Paral·lelament, la Policia Local té en marxa el dispositiu especial de reforç de la vigilància a les zones comercials del centre amb motiu d’una afluència més gran de vianants per les proximitats de les festes de Nadal. El dispositiu consisteix en una major presència d’efectius policials, especialment de les patrulles a peu.