Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’alcalde de Mataró i l’empresa Braingaze participen al “II Encuentro Alcaldes + innovadores de la Red Innpulso”

Escoltar

L’alcalde de Mataró i l’empresa Braingaze participen al “II Encuentro Alcaldes + innovadores de la Red Innpulso”

Braingaze explica a Madrid el seu projecte com a representant del potencial innovador de Mataró

L’alcalde, David Bote, i l’empresa Braingaze han participat avui a Madrid al “II Encuentro Alcaldes + innovadores de la Red Innpulso”, la xarxa de municipis reconeguts pel Ministeri d’Economia com a Ciutat de la Ciència i la Innovació. Mataró va rebre la distinció al 2010 i la va renovar al 2014.

 


La Red Innpulso és un punt de trobada dels ajuntaments que volen avançar en la definició i aplicació de polítiques innovadores. En aquesta segona trobada “Alcaldes + innovadores” s’ha demanat als municipis que seleccionin i presentin un projecte empresarial com a representant del potencial innovador de la ciutat.

 


L’alcalde de Mataró ha anat acompanyat de Laszlo Harald Bax, cofundador i CEO de l’empresa Braingaze, que té seu a la Incubadora del TecnoCampus. David Bote ha destacat el paper de TecnoCampus per “aprofitar i atreure talent” i per “donar resposta als reptes de Mataró”. 

 


Braingaze desenvolupa solucions de seguiment de pròxima generació que prediuen i determinen la conducta personal per a aplicacions clíniques i comercials. Actualment ha desenvolupat un mètode (patentat en 44 països), que es basa en el descobriment de la capacitat de predicció dels petits moviments dels ulls com a marcador per al processament visual cognitiu. El Mètode Braingaze és no invasiu, ràpid i pot integrar-se en dispositius de seguiment ocular existents i software.

 


Com a primera aplicació clínica Braingaze està validant el mètode per diagnosticar el TDAH en els nens, però ja ha començat a identificar altres malalties (dislexia, autisme, alzheimer), i en algunes d’elles ja s’estan fent els primers assajos. L’empresa participa en molts estudis europeus i alguns nord-americans.