Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’enderroc de l’antic edifici de Pintures Civit donarà pas a una nova zona verda

Escoltar

L’enderroc de l’antic edifici de Pintures Civit donarà pas a una nova zona verda

L’Ajuntament comença les obres per crear una plaça amb jocs infantils

L’Ajuntament ha començat aquesta setmana les obres d’enderroc de l’antic edifici de Pintures Civit i la urbanització de l’espai per crear-hi una zona verda amb jocs infantils. L’edifici, construït a la dècada dels 60, està situat entre la ronda de Leopoldo O’Donnell i el carrer de Pompeu Fabra.

 


Les obres consisteixen a enderrocar tot l’edifici –coberta, forjats, parets interiors i exteriors– i reomplir la planta soterrani, deixant el solar lliure per urbanitzar-lo posteriorment. Al carrer de Pompeu Fabra es preveu arranjar el mur existent i substituir la barana metàl·lica que serveix de passamà. Els armaris de les escomeses de subministrament elèctric que actualment hi ha al mig de la futura plaça es desplaçaran fins al mur del carrer de Pompeu Fabra.

 


Un cop enderrocat l’edifici s’urbanitzarà l’espai per crear una nova plaça de 975 m² amb paviment de sauló, bancs i jocs infantils. Al costat de la ronda es col·locarà paviment de vorera de peces de pedra artificial i a tocar del mur del carrer de Pompeu Fabra es deixarà un pas de vehicles delimitat amb pilones per a la sortida de l’aparcament privat que hi ha a l’àmbit, que es desplaça uns metres. El pas de vianants s’eixamplarà i s’ordenaran les voreres i l’estacionament, que passa de semibateria a cordó.

 


S’instal·larà nou enllumenat per a la plaça i es col·locaran papereres i bancs. La zona de jocs tindrà un tancament de fusta. Per últim, l’eixamplament de la vorera permetrà plantar cinc lledoners.

 


L’obra s’ha adjudicat a l’empresa Catalana d’Infrastructures i Serveis Associats SL per un import de 113.923,48 €. D’aquests, 100.000 € es finançaran amb un ajut de la Diputació de Barcelona. El termini d’execució dels treballs és de 3 mesos.




L’enderroc de l’edifici i posterior urbanització de l’espai és una antiga reivindicació dels veïns de Peramàs-Esmandies. El projecte ha estat consensuat en diferents sessions de debat amb entitats i veïns de la zona. Amb l’execució del mateix també es dona compliment a una proposta de resolució presentada pel grup municipal d’ERC-Moviment d’Esquerres i aprovada per unanimitat pel Ple el passat setembre.