Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) inicia el novè curs amb prop de 1.800 alumnes

Escoltar

L’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM) inicia el novè curs amb prop de 1.800 alumnes

La nova licitació per a la gestió de l'EMMM augmenta fins a un 41 % l'import màxim d'adjudicació del contracte



El regidor d’Educació, Miquel Àngel Vadell, el director de l’Escola Municipal de Música de Mataró (EMMM), Joan Fargas, i la responsable de l’àrea de “Música i Comunitat”, Laia Serra, han presentat avui, 19 d’octubre, el nou curs de l’EMMM que compta amb 1.768 alumnes. La presentació s’ha fet abans d’un assaig del grup “Golden Gospel Choir”, un cor de gospel format per 40 persones grans i que és un dels projectes de l’àrea de “Música i Comunitat” de l’Escola. Aquest curs es consoliden els projectes de “Música i Comunitat” i es posa en funcionament la Big Band EMMM. 




L’escola segueix apostant per oferir música per a tothom a través dels programes de música en família, iniciació, i instrument-conjunt (Bàsic, Aprofundiment i Avançat) a partir dels 8 anys.




El curs 2017-2018 de l’Escola Municipal de Música de Mataró, que va iniciar-se el mes de setembre i finalitza el mes de juny, compta amb 1.768 alumnes. De totes formes aquesta xifra pot variar perquè fins a Setmana Santa hi ha matrícula viva. L’equip de professionals està format per 39 professors, el director, dos conserges i un administratiu.




La nova licitació per a la gestió de l'EMMM augmenta fins a un 41 % l'import màxim d'adjudicació del contracte.






Seus instrumentals




L’EMMM disposa per aquest curs de 12 seus seguint en l’aposta de tenir presència a tota la ciutat. Les classes d’instrument s’agruparan en dues úniques seus, que són l’Escola Angeleta Ferrer i l’Escola Anxaneta, per potenciar la interacció entre alumnes de diferents instruments i crear més clima d’escola.




L’Escola Angeleta Ferrer (plaça de Ventura Ametller 1-3) acull les classes de clarinet, saxo, flauta travessera, trompeta, trombó, trompa, bombardí, tuba, baix elèctric, guitarra elèctrica, contrabaix, piano i teclats, bateria i percussió, veu, gralla, flabiol i acordió diatònic. Els conjunts que hi ha en aquesta seu són: combos, conjunts de música tradicional, cors escènics, english choirs, big bands, bandes, batucada en família, conjunts d’adults i ensembles de menuts.




L’Escola Anxaneta (carrer d’Antonio Solís, 2) és la seu on s’imparteixen classes de violí, viola, violoncel, guitarra, piano i flautes de bec. Els conjunts que hi ha són: orquestra de corda, orquestra simfònica, orquestra de guitarres, conjunts de flautes de bec, música de cambra, conjunts de pianos, ensembles de menuts i grup de guitarra-acords. També es fan classes de llenguatge musical.






Música i Comunitat




“Música i Comunitat” és una línia de treball que inclou projectes de ciutat que volen garantir l’accés equitatiu a les arts i a la cultura. Des d’una perspectiva educativa que fomenta la participació, el desenvolupament personal i el treball de la creativitat s’ha engegat a Mataró el projectes de les “Escoles Orquestrals”, “Musicació” i “Golden Gospel Choir”.




Les “Escoles Orquestrals” són pels alumnes de 3r i 4t de primària de l’Escola Germanes Bertomeu, l’Escola Camí del Mig i l’Escola Marta Mata que aprenen a tocar el violí, el violoncel, la trompeta i el bombardí. L’objectiu a llarg termini és aconseguir una orquestra simfònica de ciutat.




El “Golden Góspel Choir” és un grup de góspel format per una quarantena de persones grans i “Musicació” és un projecte amb activitats trimestrals que portaran el góspel a la escoles, el projecte ukeleles i percussió corporal.




A banda de les novetats, les classes de formació de Música en Família, iniciació, bàsic, aprofundiment, avançat i música a mida continuen aquest curs 2017-2018.


 




Activitats obertes a tothom




L’EMMM fa concerts oberts a la ciutadania, participa com a col•laboradora en diferents actes organitzats per l’Ajuntament i organitza un cicle de concerts a la primavera.