Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca Antoni Comas celebra el 4t aniversari consolidant una àmplia i variada oferta d’activitats

Escoltar

La Biblioteca Antoni Comas celebra el 4t aniversari consolidant una àmplia i variada oferta d’activitats

Els usuaris rebran la “Llibreta de la Biblioteca” amb el text guanyador del III Concurs de MicrorelatsLa Biblioteca Antoni Comas celebra el 4t aniversari el proper divendres 3 de febrer amb una programació especial i obsequiarà els seus usuaris amb la “Llibreta de la Biblioteca” que conté el text guanyador del III Concurs de Microrelats. 
Per celebrar l’efemèride s’organitzaran diverses activitats especials durant el mes de febrer com ara l’“Hora del conte especial”, dimecres 1 de febrer, amb la Cia. Ail’as i dimecres 8 de febrer amb Marta Figueras, la projecció de ”Charlie Brown i Snoopy “ el dissabte 4 de febrer, un laboratori de lectura “El calaix de l’artista” programada per divendres 17 i un recorregut poètic “Virginia i la pau” el dimarts 28 de febrer a càrrec de Núria de Calella.
Per a l’ocasió, s’obsequiarà als usuaris amb la “Llibreta de la Biblioteca” que conté el text guanyador del III Concurs de Microrelats, obra de David Bassas Pérez i il·lustrat per @KoCcos. La llibreta es presentarà el proper dijous 2 de febrer, a les 19 h, durant l’acte inaugural de l’exposició “Un Planeta de Valors” on també es parlarà dels valors de la Biblioteca Antoni Comas.
La Biblioteca Antoni Comas ha esdevingut un equipament cabdal al barri, fortament arrelada al territori amb una important funció de cohesió social. Durant el 2016 ha consolidat una proposta àmplia i variada de programació per a tots els públics, com els Laboratoris de lectura i la “BAC en JOC” i ha posat en marxa amb èxit el projecte de foment a la lectura per a públic familiar “Viatge al Món de la Imaginació” del qual es durà a terme la segona edició durant aquest any.


La llibreta
Amb motiu de l’aniversari, la Biblioteca Antoni Comas ha realitzat el III Concurs de Microrelats amb l’objectiu de fomentar, mitjançant una proposta de creació literària, els valors, els espais, les activitats i els serveis que tenen lloc a la biblioteca.
“Final feliç” de David Bassas Pérez ha estat el relat guanyador d’entre els escrits presentats. El jurat, format per cinc treballadors de les Biblioteques de Mataró, ha escollit aquest text per la idoneïtat d’incorporar elements i espais identificatius de la Biblioteca Antoni Comas, per l’ambientació, la creativitat argumental i la capacitat d’impacte del relat.
Els usuaris de la biblioteca que ho sol•licitin rebran la llibreta d’obsequi, que ha estat il·lustrada per @KoCcos. Dins la llibreta s’hi poden trobar notícies periodístiques de mitjans de comunicació local que s’han publicat durant l’any 2016 i parlen de les Biblioteques de Mataró. El gènere entorn al qual ha girat l’edició d’enguany és la notícia periodística.
També se celebra el 4t aniversari de la posada en marxa de la Xarxa de Biblioteques de Mataró.Durant l’any 2016, la Xarxa de Biblioteques de Mataró, conformada per la Biblioteca Pompeu Fabra i la Biblioteca Antoni Comas, compta amb més de 146.000 documents que conformen el fons existent, ha realitzat 638 activitats amb 22.130 persones assistents; a més a més, ha rebut 345.235 visites i s’han realitzat 276.594 préstecs de documents.