Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Biblioteca de la Fundació Iluro s'incorporarà a la Xarxa de Biblioteques Municipals

Escoltar

La Biblioteca de la Fundació Iluro s'incorporarà a la Xarxa de Biblioteques Municipals

La integració de l'equipament es preveu per a principis del 2018

L’alcalde, David Bote, el regidor de Cultura, Joaquim Fernàndez, i el president de la Fundació Iluro, Pere Carles, han signat avui, 14 de juny, el protocol per a la incorporació de la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro a la Xarxa de Biblioteques Municipals.

 


La integració està prevista que es faci efectiva a principis del 2018 amb el doble objectiu de promocionar la lectura en el marc de les prioritats culturals de la ciutat així com per impulsar el centre històric.

 


L’Ajuntament i la Fundació Iluro també mostren la seva voluntat de fer totes les gestions necessàries perquè posteriorment la Biblioteca Popular s’integri també a la Xarxa de Biblioteques de la Diputació de Barcelona sense afectació per a la concreció de la quarta biblioteca al nord de la ciutat.

 


La Fundació Iluro continua assumint la titularitat i la gestió de totes aquelles singularitats que té la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro (Fons Antic i Col•lecció Mataró, entre d’altres).

 


Full de ruta




L’edifici de la Biblioteca Popular, que es troba en un equipament de dues plantes amb una superfície de 1.473 m², es posarà a disposició de l’Ajuntament com a servei públic municipal, sense cost i de forma indefinida, en el moment de la integració prevista per al 2018. Abans, durant el 2017, la Fundació Iluro es farà càrrec de les obres de remodelació per, entre d’altres requeriments, redistribuir i adequar els espais de l’entrada principal que serà pel carrer d’en Palau i on s’ha de sectoritzar la caixa d’escala i la zona del vestíbul amb els ascensors. Les obres tindran un cost aproximat de 250.000 €, tot, per donar compliment als estàndards de la Xarxa Pública de Biblioteques i de la Diputació de Barcelona.

 


Pel que fa al personal de la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro, les dues parts acorden la voluntat d’integrar-les al servei públic municipal sempre d’acord amb la normativa vigent i les formalitats legals corresponents.

 


L’Ajuntament assumirà les despeses de l’equipament a partir de la data que aquesta formi part de la Xarxa Pública de Biblioteques de la Diputació de Barcelona. Abans això no passi, l’Ajuntament manifesta la seva voluntat d’efectuar una aportació inicial per a les activitats que es determinin i que es facin conjuntament amb les altres biblioteques públiques de la ciutat.

 


Aquest acord també inclou la disposició d’un comitè de seguiment format per vuit representants, quatre de l’Ajuntament i quatre de la Fundació Iluro, que són els següents:


- Alcalde, David Bote



- Regidor de Cultura i Participació Ciutadana, Joaquim Fernández



- Regidor de Serveis Centrals, Juan Carlos Jerez



- Cap d’Àrea de Servei a les Persones, Ester Merino



- President de la Fundació Iluro, Pere Carles



- Vicepresidenta de la Fundació Iluro, Roser Salicrú



- Vocal de designació municipal, Jordi Surinyach



- Directora de la Fundació Iluro, Marta Ibarz.






Altres espais de la Fundació Iluro




En aquest protocol que posa les bases per a la integració de la Biblioteca Popular de la Fundació Iluro a la Xarxa de Biblioteques Municipals, en primer lloc, i després a la Xarxa de la Diputació de Barcelona, també es contempla la possibilitat d’ampliar aquest acord a la utilització, en règim de lloguer, de les plantes inferiors i superiors de l’edifici per a la ubicació de diferents serveis municipals.