Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La fase de validació dels pressupostos participatius té 43 propostes sobre la taula

Escoltar

La fase de validació dels pressupostos participatius té 43 propostes sobre la taula

De les 43 propostes, 12 arribaran a la fase final que els ciutadans podran votar

El 14 de juliol va finalitzar l’etapa de suports a les propostes presentades pels ciutadans. Les tres propostes ciutadanes que han aconseguit superar els 125 suports passaran a la fase de validació junt amb les 40 propostes dels Consells Municipals. 
La campanya dels pressupostos participatius, que haurà permès que els ciutadans majors de 16 anys aportin idees i propostes per realitzar a la ciutat l’any 2018, per un import de 500.000€, va rebre inicialment un total de 148 idees, 40 dels consells municipals i 108 de la ciutadania. D’aquestes últimes, una comissió tècnica en va descartar 40, ja sigui perquè no complien algun dels criteris establerts inicialment o bé perquè un mateix usuari havia presentat més de dues propostes, quedant-ne 68 per a la fase de suports.


43 propostes
Les tres propostes ciutadanes que han aconseguit els 125 suports per passar a la fase de validació són l’arranjament dels solars del voltant de l’Escola Marta Mata; la millora del pati, les aules i l’entrada de l’Escola Antonio Machado, i la conversió del triangle dels Molins en un espai d’oci saludable de lliure accés amb aparcament.
Les 40 propostes sorgides dels Consells Municipals són diverses i estan relacionades amb els àmbits de treball d’aquests òrgans de participació que són els següents: Medi Ambient; Gent gran; Solidaritat, Cooperació i Convivència; Joventut; Cultura; Ensenyament; Salut; Benestar Social; Promoció Econòmica; Esports; Seguretat i Prevenció; Urbanisme; Patrimoni Arquitectònic; Igualtat Home-Dona; Consum i Mobilitat, i en el territori a partir dels Consells Territorials.
La validació i la votació final
A partir d’ara comença la fase de validació amb l’objectiu d’escollir les 12 propostes que passaran a la fase de votació final. En un primer moment, s’estudiaran tècnicament les 43 propostes a partir dels criteris establerts en el procés: que siguin actuacions de competència municipal, que no contradiguin plans ja aprovats, que les idees siguin viables a nivell tècnic i econòmic i que respectin els marcs jurídics, entre d’altres.
Les propostes que compleixin el criteris esmentats es traslladaran al Consell de Ciutat del dia 8 de novembre que és qui haurà de decidir les dotze propostes definitives, tenint en compte els criteris de perspectiva global de ciutat, equilibri territorial, nombre de població beneficiada, impacte en la comunitat, facilitat d’execució i si produeixen impacte positiu sobre grups desfavorits o vulnerables.
La votació final es farà del 27 de novembre al 14 de desembre. Cada ciutadà empadronat a Mataró, més gran de 16 anys, podrà votar les propostes preferides fins a esgotar els 500.000 € disponibles, d’acord amb el cost associat de cada proposta. Les propostes guanyadores s’escolliran ordenades per nombre de vots fins a exhaurir els 500.000 € i s’executaran amb el pressupost del 2018, un cop aprovat.
Les votacions es podran fer de forma online a través de la plataforma www.decidimmataro.cat i també s’habilitaran espais de la ciutat on s’exposaran les 12 propostes finals i els ciutadans rebran ajuda per fer la votació presencialment però online, amb registre previ.