Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La gent gran de Mataró participa en la identificació de fotografies antigues amb l’Arxiu Municipal de Mataró i l’Arxiu Comarcal del Maresme

Escoltar

La gent gran de Mataró participa en la identificació de fotografies antigues amb l’Arxiu Municipal de Mataró i l’Arxiu Comarcal del Maresme

L’activitat s’anomena “Recordem històries de ...” i consta de 4 sessions de 2 hores



L’Arxiu Comarcal del Maresme, l’Arxiu Municipal de Mataró i el Servei d’Igualtat i Ciutadania de l’Ajuntament impulsen un projecte per recuperar la història oral a través dels records de la gent gran. La activitat s’anomena “Recordem històries de...” i neix amb la voluntat de conservar la memòria col•lectiva i potenciar la teràpia de reminiscència com a utensili d’estimulació cognitiva entre la gent gran. 




La metodologia consisteix a explicar què evoquen a cada entrevistat les instantànies fotogràfiques projectades, per després registrar la informació que proporcionen els participants sobre noms, situacions o llocs que apareixen.




Durant dues hores es mostren fotografies del fons documental que retraten la vida de Mataró durant els anys 40 i 50. Els arxivers s’encarreguen de l’elecció de les imatges, la identificació i la descripció. El Servei d’Igualtat i Ciutadania porta a terme la difusió i el contacte amb les persones grans que desitgin participar-hi.




Les sessions, que van començar el passat 3 d’abril a la sala d’actes de Can Palauet, es realitzen el primer dilluns laborable de cada mes de 10 a 12 h del matí. Les properes sessions són el 8 de maig, el 12 de juny i el 3 de juliol.