Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus condemna l’agressió que es va produir dissabte a Mataró

Escoltar

La Junta de Portaveus condemna l’agressió que es va produir dissabte a Mataró

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró ha aprovat avui un manifest de condemna a l’agressió amb tints feixistes que es va produir dissabte al vespre al carrer de Fra Luis de León, a conseqüència de la qual va resultar ferit un home de 29 anys. El manifest s’ha aprovat amb els vots a favor dels grups municipals del PSC, ERC-MES-AM, VOLEMataró, C’s, PP, ICV-EUiA i PxC. CiU s’hi ha abstingut i la CUP ha votat en contra. La Junta de Portaveus ha estat convocada per l’alcalde, David Bote, en sessió extraordinària i urgent, per tractar exclusivament sobre aquest tema.




El manifest aprovat és el següent:




“Volem condemnar rotundament l’agressió que es va produir dissabte a aproximadament un quart de vuit del vespre al carrer de Fra Luis de León, quan persones provinents de la manifestació ciutadana sota el lema “Mataró es queda a Espanya”, que havia finalitzat al voltant de les set de la tarda davant l’Ajuntament, van agredir a un home de 29 anys. A resultes de l’agressió, amb tints feixistes, el jove va haver de ser traslladat a l’Hospital de Mataró per rebre atenció mèdica essent donat d’alta més tard. La víctima va presentar denúncia a la comissaria de Mossos d’Esquadra, que és qui investiga els fets.




Confiem que gràcies als testimonis i a la col·laboració ciutadana, les forces de seguretat podran identificar els agressors i que aquest tipus d’actuacions no quedaran impunes a la nostra ciutat.

Volem dir clarament i enèrgicament que rebutgem qualsevol tipus de violència, física o verbal, que es produeixi a la nostra ciutat, vingui d’on vingui i siguin quines siguin les circumstàncies que envoltin els fets. La violència no està justificada en cap cas.




Qualsevol agressió motivada per pensament o ideologia és per a nosaltres una forma d’autoritarisme o feixisme que condemnem fermament.




Per això, volem demanar respecte per a totes les opinions i que siguem capaços de manifestar-nos, concentrar-nos o expressar-nos lliurament sense atemptar contra els drets i les llibertats dels altres.




És necessari que les institucions, les entitats i els col·lectius de persones que defensem inequívocament la pau i la llibertat d’expressió ens manifestem de forma clara contra qualsevol tipus d’agressions, que atempten contra la convivència i la cohesió social, especialment en aquests moments tan tensos a causa de la conjuntura política a Catalunya.




Des d’aquí volem enviar el nostre missatge de suport a les víctimes d’agressions.




L’Ajuntament es presentarà com a acusació particular contra els agressors en aquells casos que les diligències policials assenyalin l’existència de delictes d’odi”.