Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró exigeix la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

Escoltar

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró exigeix la llibertat de Jordi Sánchez i Jordi Cuixart

La Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró, reunida avui en sessió extraordinària i urgent, ha aprovat una declaració institucional que exigeix la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.

 


El text ha estat aprovat amb els vots a favor dels grups municipals de CiU, ERC-MES-AM, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA. Els grups del PSC, C’s, PPC i PxC han votat en contra.




El text íntegre aprovat és el següent:




“En relació de l’aute de presó incondicional i sense fiança ordenat per l’Audiència Nacional contra el Sr. Jordi Cuixart, president d’Òmnium Cultural, i el Sr. Jordi Sànchez, president de l’Assemblea Nacional Catalana, la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró manifesta i acorda el següent:




PRIMER.- Exigir la llibertat immediata dels presidents de l’Assemblea Nacional Catalana, Jordi Sànchez, i d’Òmnium Cultural, Jordi Cuixart.




SEGON.- Denunciar l’empresonament de Jordi Sànchez i Jordi Cuixart perquè es fonamenta en la persecució de les seves idees polítiques; perquè suposa un atac col·lectiu a la llibertat d’expressió i el dret a decidir de les persones, i perquè evidencia que l’Estat espanyol ha vulnerat els drets civils i les llibertats fonamentals de la ciutadania de Catalunya.




TERCER.- Denunciar la manca de separació de poders a l’Estat espanyol.




QUART.- Demanar la intervenció de les institucions europees per exigir a l’Estat espanyol que respecti l’estat de dret i posi fi a la seva actuació repressiva a Catalunya.




CINQUÈ.- Comunicar aquests acords al Parlament de Catalunya, a l’Oficina del Parlament Europeu a Barcelona, a l’Oficina de l’Alt Comissionat de l’ONU per als Drets Humans (ACNUDH) i al Congrés dels Diputats, així com també a totes les entitats municipalistes de Catalunya”.