Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Junta de Portaveus rebutja el decret que facilita la deslocalització de les seus socials d’empreses establertes a Catalunya

Escoltar

La Junta de Portaveus rebutja el decret que facilita la deslocalització de les seus socials d’empreses establertes a Catalunya

La Junta de Portaveus, celebrada ahir 11 de desembre, va aprovar una declaració institucional presentada pel grup municipal de la CUP de rebuig al decret que facilita la deslocalització de les seus socials de les empreses radicades a Catalunya. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de CiU, ERC-MES, VOLEMataró, CUP i ICV-EUiA; els vots contraris de C’s i PP i l’abstenció de PSC i PxC.




El text íntegre aprovat és el següent:




“El Real Decreto Ley 15/2017, de 6 de Octubre, de medidas urgentes en materia de movilidad de operadores económicos dentro del territorio nacional, aprovat pel govern espanyol, amb l’acceptació tàcita de C’s i PSOE, és una norma pensada per pressionar políticament els sectors econòmics i situar-los en contra del govern de Catalunya, la qual cosa té un impacte molt negatiu en el teixit productiu català i en el mercat de treball.




Aquest Decret ha estat creat “ad hoc” per incidir sobre la realitat social i política de Catalunya i, precisament, un dels elements destacables en la convocatòria de vaga general del passat 8 de novembre va ser la petició de derogació del Real Decreto Ley 15/2017, ja que aquesta norma permet la sagnia d’empreses de territori català sense passar pels seus Consells d’Accionistes, la qual cosa ja ha provocat la fuga de més de 2.000 empreses. Aquest Real Decreto Ley comporta -i comportarà en el futur- greus conseqüències econòmiques i socials per al conjunt del teixit productiu català.




L’article 285 de la Ley de Sociedades de Capital ha estat modificat anteriorment en tres ocasions, però ara, mitjançant el Real Decreto Ley 15/2017, el govern espanyol el modifica unilateralment -enmig d’un escenari polític de xoc de legitimitats i intervenció de l’autogovern del país- usant-lo com a eina de pressió política per perjudicar la percepció social de l’economia catalana, argüint que amb la sortida de les empreses de Catalunya aquestes podran continuar operant dins el mercat europeu, amb euros i sota el paraigües del BCE…




D’alta banda als accionistes se’ls pren poder de decisió -directament lligat amb l’empresa i els seus fins i objectius- per atorgar-lo a uns Consells d’administració que no tenien aquests atributs. S’obre, doncs, un escenari d’opacitat corporativa. Això genera por i desconfiança als mercats, als treballadors, a les empreses, produint una mútua pèrdua de confiança que té ja un impacte negatiu sobre el teixit empresarial i productiu del país, factors que poden comportar una frenada del consum i de la inversió, que són claus pel creixement del PIB.




Considerem que, en l’actual context social d’empobriment de la classe treballadora, la imposició Real Decreto Ley 15/2017 perjudica de forma deliberada i inacceptable la recuperació econòmica del país.




Per aquests motius, des del Grup Municipal de la Candidatura d’Unitat Popular (CUP), proposem a la Junta de Portaveus de l’Ajuntament de Mataró els acords següents:




1. L’Ajuntament de Mataró rebutja el Real Decreto Ley 15/2017, de 6 de Octubre, de medidas urgentes en materia de movilidad de operadores económicos dentro del territorio nacional, i en sol·licita la seva derogació atès que es tracta d’una mesura punitiva que perjudica els interessos de l’economia catalana.




2. L’Ajuntament de Mataró traslladarà aquesta declaració a totes les entitats que integren el Consell Econòmic i Social de Mataró; a les organitzacions empresarials Foment Nacional del Treball, PIMEC i CECOT; als sindicats I-CSC, COS, IAC, CGT, CNT, UGT i CCOO; al Departament de Treball, Afers Socials i Famílies de la Generalitat de Catalunya, així com també al Ministeri d’Economia Indústria i Competitivitat del govern espanyol.”