Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La pluja no pot amb la Crida de Festa Major

Escoltar

La pluja no pot amb la Crida de Festa Major

Prop de 4.500 persones presencien als entorns de l’Ajuntament l’arrencada oficial de Les Santes capejant el temporal

L’alcalde, David Bote, ha presidit aquest vespre des del balcó de l’Ajuntament la Crida de Festa Major, arrencada oficial de Les Santes 2017, malgrat que la pluja ha retardat una hora l’inici de l’acte i ha fet suspendre la desfilada de comparses Cap a la Crida i actes previs durant la tarda. Les ganes de festa han guanyat al mal temps i prop de 4.500 de persones s’han aplegat davant l’Ajuntament i als seus voltants per viure en directe el moment de la Crida.

 


A banda del Cap a la crida, durant la tarda s’han hagut de suspendre el concert de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme i els espectacles previstos a l’Espai familiar. La Crida va començar finalment cap a les 21 h, quan ho han permès la pluja i les condicions del terra per garantir els balls de les figures amb seguretat.

 


En el seu discurs, l’alcalde ha agraït l’espera i ha rememorat els actes del programa d’aquest any que han precedit a la Crida, en especial “als castellers fent història”. David Bote també ha recordat el caràcter integrador d’unes Santes fetes per a tots els públics, gent de totes les edats “d’aquí i d’allà, des de les Sènies fins a les Hortes del Camí Ral”, amb el desig “que sigui festa a tota la ciutat” i “que ningú no es quedi enrere ni se senti apartat”. L’alcalde ha apostat perquè “sumem veus, aparquem les diferències” però també ha recordat que per festes no tot s’hi val, que cal dir “No és no” a les agressions i comportaments sexistes i entre tots aconseguir unes Santes més segures. “La festa ha de ser segura i s’ha de notar”, ha dit.

 


Bote també ha tingut un record per al més insigne arquitecte mataroní amb motiu de l’Any Puig i Cadafalch i per a l’Any Peiró, amb motiu del 75è aniversari ahir de l’afusellament del sindicalista, Fill Adoptiu de la ciutat. Com és tradició, el discurs ha acabat amb un Glòria a Les Santes!, precedit d’un Visca Catalunya! I Visca Mataró!




A continuació, l’alcalde ha encès la traca de petards que ha donat pas a l’inici dels balls de les diferents figures, interpretats pels respectius acompanyaments musicals: l’actuació de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, la Rumbeta dels Nans Nous, els Balls dels Nans, el Salt de les Diablesses, el Ball de la Momeroteta, el Ball de la Momerota, el Ball del Dragalió, el Ball del Drac, el Ball de l’Àliga, el Ball de Petits, el Ball de Quatre, el Ball de Grossos i els Balls d’en Robafaves. L’actuació dels membres de la Família Robafaves ha finalitzat amb les esperades Dormides, moment en què, ja executats els respectius balls, els portadors tomben les figures per entrar al vestíbul de l’Ajuntament.




L’acte ha estat retransmès en directe per m1tv (canal 24 de la TDT) i la Xarxa de Televisions Locals, a més de l’emissora municipal Mataró Ràdio. També s’ha pogut seguir per Internet a través dels webs www.lessantes.cat, www.m1tv.cat i www.mataroradio.cat.