Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La primera Producció Nacional de Dansa farà parada al Teatre Monumental el proper 28 d'octubre

Escoltar

La primera Producció Nacional de Dansa farà parada al Teatre Monumental el proper 28 d'octubre

El projecte, impulsat pel Departament de Cultura, presenta un programa doble de la mà dels coreògrafs Roser López Espinosa i Thomas Noone

La Producció Nacional de Dansa de Catalunya arribarà al Teatre Monumental de Mataró el proper dissabte 28 d’octubre a les 20.30 h. Es tracta d’un projecte que forma part del Pla d’Impuls a la Dansa del Departament de Cultura de la Generalitat -amb la complicitat dels equipaments escènics municipals i el Mercat de les Flors de Barcelona- per donar visibilitat, compartir i apropar a públics més amplis els creadors de dansa del país.

 


La producció és un programa doble de la mà dels coreògrafs Roser López Espinosa amb “L’estol” i Thomas Noone amb “Many”. La peça, de gran format escènic, s’estrena aquest vespre al Mercat de les Flors i posteriorment farà gira per 18 teatres municipals del territori català.

 


Roser López Espinosa, formada a Amsterdam, ha treballat amb coreògrafs catalans com Àngels Margarit, Cesc Gelabert, Iago Pericot o Pere Faura. Des de l’any 2006 també desenvolupa la seva pròpia obra com a creadora, que li ha valgut el reconeixement amb diversos premis i és regularment present a escenaris internacionals. La peça que presenta, L’Estol, pren com a partida el fascinant viatge de migració de les aus i el desig de volar.

 


Thomas Noone treballa amb la seva pròpia companyia a Barcelona des de 2001. També treballa com a coreògraf convidat per a companyies internacionals. Des de 2006 és director artístic del festival Dansat. El 2011 va rebre el Premi Ciutat de Barcelona. Noone proposa Many, una peça abstracta que té com a fil conductor el moviment i la música per abordar el tema de l’individu versus el grup. Many es un espectacle originalment creat i produït per l’Opéra National du Rhin.

 




Tertúlia en moviment a la Biblioteca Antoni Comas


El proper dilluns 16 d’octubre a les 19 h tindrà lloc a la Biblioteca Antoni Comas una “tertúlia en moviment” que comptarà amb la participació de Roser López Espinosa i Thomas Noone. La proposta, una funció en cru per descobrir el procés creatiu d’un treball de dansa escènica, s’inclou dins de les activitats proposades a l’entorn de la Producció Nacional de Dansa que es veurà al Teatre Monumental i que s’adrecen a nous públics de la dansa.