Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

La Xarxa de Biblioteques de Mataró s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de la Poesia

Escoltar

La Xarxa de Biblioteques de Mataró s’afegeix a la celebració del Dia Mundial de la Poesia

Durant el mes de març faran activitats diverses com hores del conte especials, espais creatius i mostres documentals

La Unesco va declarar el 21 de març Dia Mundial de la Poesia i la Xarxa de Biblioteques de Mataró se suma a l’efemèride promoguda per la Institució de les Lletres Catalanes, organitzant diferents activitats durant tot el mes. 




Les Biblioteques de Mataró realitzaran aparadors culturals per commemorar aquesta celebració. A través dels aparadors culturals, les biblioteques intenten difondre una efemèride de manera molt visual per poder connectar amb la gent oferint mirades diverses sobre temàtiques diferents.




Sovint les ambientacions es relacionen amb les accions que passen a l’interior de la pròpia biblioteca. Altres vegades, com en aquest cas, posen un focus especial en efemèrides o celebracions. Els aparadors culturals esdevenen un reclam viu i dinàmic a través del qual es transmeten idees i conceptes. A la Biblioteca Pompeu Fabra, durant tot el mes, es podrà veure un aparador cultural entorn a la poesia. A partir del 17 de març, a la Biblioteca Antoni Comas es crearà un aparador per commemorar el centenari del naixement del poeta i historiador de l’art Josep Palau i Fabre.




Per celebrar el Dia Mundial de la Poesia es faran dues sessions de l’hora del conte especial. Dimecres 15 de març, a la Biblioteca Antoni Comas, la companyia Bufamots recordarà, amb teatralitat, l'èpica de les gestes i el seu “Poetim, poetam, poesia”. Dimarts 21 de març, a la Biblioteca Pompeu Fabra, la companyia La Closca oferirà “El cargol Mossi i el cuc”. A les dues biblioteques es programarà un espai creatiu el dissabte 18 de març i diferents mostres documentals. Els usuaris dels clubs infantils i juvenils llegiran i faran activitats entorn a la poesía.