L'Ajuntament de Mataró contracta 66 persones en situació d'atur

Els contractes estan subvencionats pels programes Treball als Barris i Foment de l'Ocupació

El regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, ha donat la benvinguda aquest matí en un acte celebrat al Centre Cívic del Pla d’en Boet a les 66 persones contractades per l’Ajuntament a través del programa Treball als Barris 2016 -subvencionat pel Servei Públic d’Ocupació de Catalunya i el Ministeri d’Ocupació i Seguretat Social- i al programa de Foment de l’Ocupació Local 2017 -subvencionat per la Diputació de Barcelona-. Aquests dos programes tenen com a objectiu inserir laboralment persones que es troben en situació d’atur, prioritzant aquells col•lectius amb més dificultats. 

 


Les persones seleccionades han iniciat el seu contracte entre el 23 de juny i l’1 de juliol. L’Ajuntament de Mataró els ha ofert un contracte de 6 mesos amb una jornada setmanal de 25 hores per a la realització de treballs d’interès públic i de caràcter social. El salari a percebre pels beneficiaris d’aquest programa és el que marca el conveni de l’Ajuntament de Mataró.

 


En les proves i entrevistes que han conformat el procés de selecció han participat 278 persones, tot i que s’ha contactat amb 1.034 persones. Els participants al procés de selecció han estat derivats des de l'Oficina de Treball del Servei d'Ocupació de Catalunya i reunien els requisits de trobar-se inscrites en les oficines del SOC com a demandants d'ocupació sense ocupació. Per a les persones candidates al programa Treball als barris, també és un requisit no cobrar prestació per desocupació.




Perfils professionals



Les persones contractades es distribueixen en els següents perfils professionals: peó, oficial/a 2a de paleta, oficial/a 2a de pintura, oficial/a 2a de lampisteria, oficial 2a de jardineria, oficial/a 2a de mecànica, auxiliar de serveis, auxiliar administratiu/iva, tècnic/a d’arxiu, tècnic/a web, dinamitzador/a de gent gran, delineant, tècnic/a de territori, tècnic/a d’infrastructures, auxiliar de comerç, informador/a, tècnic/a de salut pública, tècnic/a de gestió, tècnic de serveis a les persones, tècnic d’ocupació i tècnic/a de recursos humans.