Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L'alcalde inaugura les noves instal·lacions del Centre d'Acollida d'Animals Domèstics Cal Pilé

Escoltar

L'alcalde inaugura les noves instal·lacions del Centre d'Acollida d'Animals Domèstics Cal Pilé

S'han construït gateres, més gàbies per a gossos i s'ha adequat la xarxa de clavegueram



L’alcalde, David Bote, acompanyat del regidor de Sanitat, Salut, Consum i Gent Gran Activa, Joan Vinzo, i de la presidenta de la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM), Sílvia Serra, ha inaugurat avui, 15 de juliol, les noves instal·lacions del Centre d’Acollida d’Animals Domèstics Cal Pilé. L'acte ha tingut lloc a les 11  h i ha comptat amb la presència de ciutadans i de voluntaris que fan la seva tasca al centre.




L’equipament municipal, situat a la carretera N-II, km 648, està gestionat per la Societat Protectora d’Animals de Mataró (SPAM) i té capacitat per a 70 gossos i 80 gats una vegada fetes les millores d'adequació del centre.






Obres i trasllat




Les obres que s’han realitzat han consistit en la construcció d’una gàbia per a gats adossada a la façana oest del refugi, amb separacions interiors per a diferents tipus de gats i casetes de fusta per a resguard dels animals. S’ha redistribuït l’espai existent per crear 3 noves gàbies de quarantena per a gossos i 4 gàbies de primera atenció. També s’han eliminat els patis d’esbarjo exteriors i el tancament a la zona d’accés principal a les instal•lacions, i s’ha ubicat una zona de rentat d’animals. Els treballs es van adjudicar a l’empresa Món Vertical SLU per un import de 71.432,16 € (IVA inclòs).





D’altra banda, l’Ajuntament ha adequat la xarxa de clavegueram del refugi de Cal Pilé per facilitar l’evacuació de les aigües pluvials, amb una inversió de 5.516,80 € (IVA inclòs).




Un cop enllestides les obres, es va fer el trasllat del servei municipal de recollida i acollida d’animals que estava situat al carrer de Galícia. Un espai que no reunia les condicions òptimes per als treballadors ni tampoc els requeriments adients per garantir una bona atenció dels animals allotjats (gats i gossos).




L’SPAM té adjudicat el servei de recollida i acollida d’animals mitjançant una pròrroga de dos anys del contracte que finalitzarà el 2018.




Paral·lelament, l'Ajuntament està fent els tràmits urbanístics necessaris per desenvolupar el sector situat sota la deixalleria del carrer de Galícia per tal de disposar del sòl on construir les instal·lacions de diferents equipaments, entre els quals hi ha el projecte d'una nou centre d'acollida d'animals.