Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les Biblioteques de Mataró aposten per un nou model, més tecnològic i participatiu a través del projecte biblioLabs

Escoltar

Les Biblioteques de Mataró aposten per un nou model, més tecnològic i participatiu a través del projecte biblioLabs

Des del mes de novembre fins al mes d’abril, les Biblioteques de Mataró programaran 13 activitats biblioLabs



Les Biblioteques de Mataró formaran part del projecte biblioLab de la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) de la Diputació de Barcelona que desenvolupa i dóna suport a accions que tenen com a finalitat l’accés al coneixement a través de l’experimentació, metodologies innovadores i creatives en un entorn col·laboratiu obert a la ciutadania. Els projectes desenvolupats en aquest programa abasten totes les franges d’edat i diferents branques del coneixement: tecnològica, científico-social, artística i lectoescriptura.




Durant el mes de novembre i amb motiu de la Setmana de la Ciència, la biblioteca Pompeu Fabra programarà 3 biblioLabs que abracen l’eix científic: “Espurnes” el 10 de novembre, “Tallers d’audiovisuals i narratives” el dia 18 i “Camufla’t” el 23 de novembre.




La Biblioteca Antoni Comas celebrarà durant el mes de febrer el seu aniversari amb 3 biblioLabs de temàtica artística, en concret, de fotografia: “El llibre animat” el dia 9, “Fotopoemes” el 3 i 10 de febrer i “Pinhole” el 5 i 12 de febrer. Durant el mes de març en farà de tecnològics: “Com sona un plàtan?” el dia 9, “La plastilina fa llums. Juguem amb l’electricitat” el dia 16, “Fem una banda de música!” el 5 i el 12 de març i “Cinema: crea un theremin i un zoòtrop elèctric” el 7 i 10 de març.




Durant el mes d’abril, per commemorar la diada de Sant Jordi, la biblioteca Pompeu Fabra programarà biblioLabs entorn a l’eix temàtic de lectoescriptura: ”Conte animat” el dia 19, “Còmic autobiogràfic” el 14, 21 i 28 d’abril i “Històries en moviment” el dia 27 d’abril.




BiblioLabs és el nou model de biblioteca que proposa la Diputació de Barcelona per a la Xarxa de Biblioteques Municipals (XBM) amb la finalitat de provocar la transformació que han de viure les biblioteques per adaptar-se a la societat actual. L’objectiu és convertir la biblioteca en un lloc de trobada, creativitat i experimentació. La tecnologia, la interacció amb els usuaris i la participació ciutadana són la base d’aquests projecte on Mataró participa activament.