Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les dues primeres fases de la urbanització del sector del Sorrall estaran acabades al desembre

Escoltar

Les dues primeres fases de la urbanització del sector del Sorrall estaran acabades al desembre

PUMSA treballa en la transformació de la carretera d’Argentona en via urbana

L’alcalde, David Bote, acompanyat per la regidora d’Urbanisme, Núria Moreno, i la presidenta de PUMSA, Núria Calpe, entre altres regidors, ha visitat aquest migdia les obres d’urbanització del sector del Sorrall que executa l’empresa municipal d’urbanisme PUMSA. Els treballs es van iniciar al mes de juliol.

 


En aquests moments s’està desenvolupant la primera fase de les obres (fase 1A), que contempla la urbanització del nou vial paral·lel a la carretera d’Argentona que passa pel Sorrall, entre l’inici del terme municipal de Mataró i la rotonda on conflueixen l’avinguda de Josep Puig i Cadafalch i les rondes de Bellavista i de Josep Tarradellas (rotonda del d’Ara).

 


Aquesta obra també comporta la creació d’una nova rotonda que servirà per connectar la carretera d’Argentona amb el nou giratori que la Generalitat ha posat recentment en servei a la Via Sèrgia dins el projecte de millora dels accessos de la C-32. Fins ara s’ha construït una calçada provisional per desviar el trànsit de la carretera a l’alçada del Centre Municipal d’Esports El Sorrall, i així poder executar la nova calçada i la rotonda previstes sense més afectació a la circulació. A més, s’està treballant en la nova plataforma del vial i la canalització dels diferents serveis.
La segona fase de les obres (2A), que es preveu iniciar al novembre, consistirà en construir una de les dues calçades del vial d’enllaç entre aquesta nova rotonda i el nou giratori de la Via Sèrgia. Es preveu que les dues fases finalitzin al desembre d’aquest any.
El pressupost d’adjudicació de la primera fase que ara s’executa és de 579.862,82 € IVA inclòs, i es finança en part amb una subvenció de la Diputació de 470.000 € en el marc del Pla Xarxa de Governs Locals 2012-2015. L’empresa que realitza les obres és Construccions Deumal, SA. El pressupost d’adjudicació de la fase 2A és de 190.561,36 € IVA inclòs i s’ha adjudicat a l’empresa Rogasa Construcciones y Contratas.