Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les empreses de la ciutat que contractin aturats poden acollir-se a subvencions de fins a 3.000 € per persona

Escoltar

Les empreses de la ciutat que contractin aturats poden acollir-se a subvencions de fins a 3.000 € per persona

L’Ajuntament destinarà 141.000 € a aquestes ajudes durant el 2017



El regidor d’Educació i Treball, Miquel Àngel Vadell, ha explicat avui la línia de subvencions que l’Ajuntament ha dissenyat per millorar l’ocupabilitat i afavorir la incorporació al mercat de treball de persones a l’atur que tinguin dificultats d’inserció. Les subvencions, que compten amb un pressupost de 141.000 € per al 2017, es gestionen des del Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) i compten amb el finançament de la Diputació de Barcelona. 




Les dues línies de subvencions que s’activen són les següents:




Foment de l'ocupació i suport a la integració social recorregut




Aquestes subvencions, amb una partida de 87.000 €, van adreçades a empreses que contractin persones en situació d’atur per un termini no inferior als tres mesos. L’import de la subvenció anirà en funció de la durada del contracte, des de 1.500 € per contracte de 3 mesos i fins a 3.000 € per als contractes de durada de 6 mesos a jornada completa.




Les persones en situació d’atur han d’estar empadronades a Mataró i inscrites com a demandants d’ocupació al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC). Les empreses interessades poden sol•licitar les subvencions fins al 15 d’abril de 2017.






InserText II. Promoció de la indústria tèxtil




El projecte Insertext II vol contribuir a la recuperació industrial del sector del gènere de punt, identificat com a clúster per a les entitats municipals i empresarials de la comarca. Fins al 15 de maig, les empreses que desenvolupen la seva activitat en ocupacions del sector de la indústria tèxtil en la comarca del Maresme poden sol·licitar aquestes subvencions que poden ser des de 1.500 € per persona aturada que es contracti, per una durada no inferior als 3 mesos, i de fins a 3.000 € per a cada persona contractada durant 6 mesos.




La subvenció va adreçada a empreses que desenvolupen la seva activitat en ocupacions del sector de la industria tèxtil (CCAE:13, 14, 18, 46 i 47) i instal•lades principalment als municipis de la comarca del Maresme amb major presència d’indústria tèxtil que contractin persones participants al projecte InserText II.




Aquest projecte també ofereix la possibilitat d’acollir persones en pràctiques formatives de perfils com disseny de moda, patronatge, confecció de mostres o comercial especialitzat.




Les ofertes de treball per les quals se sol•licita la subvenció es gestionaran preferentment per la borsa de treball del SOM que pot col•laborar en el procés de preselecció aportant candidats inscrits al SOM. De totes formes, són les empreses les encarregades de fer la selecció en funció de les seves necessitats.




En la primera edició del projecte InserText van participar 82 persones en situació d’atur, de les quals 43 van trobar una feina. Una quinzena d’empreses es van acollir a les subvencions a la contractació que s’oferien.






Altres subvencions a la contractació que es gestionen des del SOM




A més, des de l’Ajuntament de Mataró també s’ofereix a les empreses del territori la possibilitat de beneficiar-se d’altres projectes en els que el SOC atorga subvencions per contractar persones participants de determinats projectes subvencionats. Aquests ofereixen la possibilitat de rebre una quantitat de 655 € per cada mes de contracte en contractacions mínimes de 6 mesos. Es tracta dels programes Fem Ocupació per a Joves, Joves per a l'Ocupació i 30 Plus.