Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Les entitats de cultura popular de la ciutat mostren la seva tasca a la Mostra de Cultura Popular

Escoltar

Les entitats de cultura popular de la ciutat mostren la seva tasca a la Mostra de Cultura Popular

La Mostra se celebra dissabte 16 de setembre amb activitats a la plaça de l’Ajuntament i a la Plaça Gran

El dissabte 16 de setembre se celebra una nova edició de la Mostra de Cultura Popular, un acte organitzat per la Direcció de Cultura de l’Ajuntament de Mataró, amb la col·laboració de diferents entitats de la ciutat. Des de les 17.30 h fins passades les 22 h, a la plaça de l’Ajuntament i a la plaça Gran s’aniran enllaçant diferents activitats per mostrar la feina que aquests col·lectius fan durant l’any. L’activitat s’emmarca dins la celebració de l’Onze de Setembre i els visitants podran participar-hi activament.





La plaça de l’Ajuntament acollirà l’Espai Joc, l’Espai Foc i l’escenari de la Mostra. A l’Espai Joc, des de les 17.30 fins a les 20.30 h, petits i no tan petits podran gaudir dels jocs de fusta gegants de Tocs de Fusta. A partir de les 18 h, es posarà en marxa l’escenari Mostra, on es podran veure sardanes a càrrec de la Federació d’Entitats Sardanistes i Dansa Tradicional de Mataró; una demostració de glossa a càrrec de Pau Benítez; els contes que narraran “De viva veu”; una mostra del Ball de Cavallets a càrrec de l’Entitat Folklòrica Catalana. Però també hi haurà música tradicional a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Mataró i l’espectacle final que combinarà dansa i música a càrrec de Mestres del Gai Saber i Esbart Dansaire Joaquim Ruyra de Blanes, amb música en directe del grup “+Tradi”. També a la plaça de l’Ajuntament, a l’Espai Foc, s’hi farà el taller de diablons, a càrrec dels Diables de Mataró. 




La plaça Gran acollirà un taller de construcció de figures a càrrec del taller artesanal La Vella Verda i una demostració de puntes de coixí.




Enguany la Mostra de Cultura Popular es tancarà amb un correfoc a càrrec dels Diablons de Mataró i el Basilisc del Ball de Diables de Mataró. Començarà a les 21.30 h, des de la plaça de Santa Maria, i acabarà davant l’Ajuntament, passant pel carrer Nou i La Riera.





La Mostra compta amb la col·laboració de la Xarxa de Biblioteques de Mataró, l’Escola Municipal de Música de Mataró, el Ball de Diables de Mataró, la Federació d’Entitats Sardanistes i Dansa Tradicional de Mataró, l’Agrupació Sardanista Santa Anna, la Colla Sardanista “Repuntejant”, la Federació d’entitats sardanistes de Mataró, l’Entitat Folklòrica Catalana de Mataró, l’Associació cultural i d’esbarjo “Mestres del Gai Saber”, la Vella Verda, l’Associació de Puntaires de Mataró i els Gramanets del Centre Catòlic de Mataró.