Mataró acull dues jornades per abordar la vulneració dels drets dels infants en les ruptures conflictives de parella

Les jornades es fan el 25 d’octubre i el 29 de novembre al Col•legi d’Advocats de Mataró



L’Associació Catalana per a la Infància Maltractada, en col·laboració amb l’Ajuntament de Mataró i l’Il•lustre Col•legi d’Advocats de Mataró, han organitzat dues sessions formatives per a professionals amb el títol “Vulneració dels drets dels infants en les ruptures conflictives de parella”. Les jornades es fan el 25 d’octubre i el 29 de novembre, de les 18 h a les 20 h, a la Sala d’Actes de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró. 






Dimecres 25 d'octubre




En la primera jornada professional hi haurà la presentació de la guia pràctica “Missatges per als pares, els fills i els professionals. Caminant junts perquè no et sentis sol”. A continuació, s’abordaran els aspectes legals relatius al procediment: qui, quan i com podem demanar mesures urgents, per garantir la protecció de l’infant? En aquest punt intervindran l’advocada Maria Pastor Santana per presentar el marc legal i a la taula rodona, Mercè Hita de Serveis Socials de l’Ajuntament, Laura Seijo de Salut, Eulàlia Creus de la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA) i Josep Gómez d’Ensenyament.






Dimecres 29 de noviembre




La segona sessió informativa comptarà amb una introducció de l’advocada Maria Pastor Santana sobre la normativa aplicable en matèria de confidencialitat i protecció de dades. La taula rodona que es farà a continuació serà sobre els aspectes legals relatius a la protecció de dades i a l’obligació d’informar d’acord amb l’interès superior de l’infant i les responsabilitats dels professionals. Hi participaran David López de Serveis Socials, Laura Seijo de Salut, Elisabeth Padrós de la DGAIA i Josep Gómez d’Ensenyament.




La cloenda de les dues jornades anirà a càrrec del degà de l’Il·lustre Col·legi d’Advocats de Mataró, Julio Naveira.