Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró acull la sortida de la V Regata Menorca Reserva de la Biosfera

Escoltar

Mataró acull la sortida de la V Regata Menorca Reserva de la Biosfera

20 embarcacions salparan aquest proper divendres 8 de setembre cap a Fornells

La V Regata Menorca Reserva de la Biosfera – Mataró > Fornells salparà aquest divendres 8 de setembre del Port de Mataró i tindrà l’arribada al port natural de Fornells, un dels ports naturals més ben conservats del Mediterrani i que reuneix tots els requisits per ser l’exemple més genuí del que és i representa la biosfera.

 


Aquesta regata va néixer fa 5 anys per commemorar el 20è aniversari de la declaració de Menorca com a Reserva de la Biosfera per part de la UNESCO. La intenció va ser unir un port de Catalunya –en aquest cas el de Mataró- amb un port de Menorca. Els dos punts havien de tenir tradició marinera, ser atractius pels navegants, tenir vocació turística i disposar de línies de protecció del medi ambient.

 


La regata compta amb el suport i la col•laboració de l’Ajuntament de Mataró, la Generalitat de Catalunya, l’Ajuntament d’Es Mercadal, el Consell Insular de Menorca, Ports de les Balears i Port de Mataró, qui cedeix els seus amarradors i les instal·lacions als participants. Així doncs, els vaixells participants tindran amarradors gratuïts al Port de Mataró des de dissabte 2 de setembre fins al dia de la sortida i, a Fornells, tindran amarradors gratuïts fins dilluns 11 de setembre.

 




Calendari de la regata


Dijous 7 de setembre, de 17 a 20 h, tindrà lloc l’obertura de l’Oficina de Regata, ratificació d’inscripcions i lliurament de les instruccions de la regata. A les 20.30 h hi ha prevista la reunió de patrons i, a les 21.30 h, el sopar de benvinguda.

 


Divendres 8 de setembre, a partir de les 10 h, salparà la V Regata Menorca Reserva de la Biosfera (si les condicions meteorològiques són especialment adverses la regata s’aplaçarà fins que millorin). La distància entre Mataró i Fornells és de 116 milles nàutiques. Un cop s’arribi al destí, s’haurà d’amarrar amb boies ecològiques per no malmetre les praderies de posidònia que també hi ha a la costa menorquina.

 


Diumenge 10 de setembre, a les 20 h, hi haurà el sopar i lliurament de premis.






IV Regata Port de Fornells




Un cop a Menorca, diumenge 10 de setembre se celebrarà la IV Regata Port de Fornells, a l’interior d’aquest port natural. Aquesta prova nàutica complementària es va crear perquè els seus participants tinguin l’oportunitat de competir en un dels escenaris amb més encant de la Mediterrània.




Els drets d’inscripció dels vaixells que hi vulguin participar seran gratuïts.




Les dues regates tindran classificacions i trofeus independents, i el resultat d’aquesta prova no tindrà cap efecte en les classificacions de la V Regata Menorca Reserva de la Biosfera.