Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró aprova avaluar la situació generada a les entitats socials per l’aplicació del 155 i establir mecanismes per garantir la seva tasca i viabilitat

Escoltar

Mataró aprova avaluar la situació generada a les entitats socials per l’aplicació del 155 i establir mecanismes per garantir la seva tasca i viabilitat



El Ple celebrat el passat dijous 14 de desembre va aprovar una proposta de resolució, presentada per ERC-MES, perquè l’Ajuntament avaluï la situació generada a les entitats socials després de l’aplicació del 155 i estableixi els mecanismes d’ajuda necessaris per garantir la seva viabilitat i la seva tasca. El text es va aprovar amb els vots favorables d’ERC-MES, CiU, VOLEMataró, CUP i ICV i els vots en contra de PSC, C’s, PP i PxC. 




El text íntegre de la proposta de resolució és el següent:




“L’aplicació de l’article 155 de la Constitució Espanyola, amb els recolzaments ja coneguts del Partit Popular, Partit Socialista i Ciutadans al Senat, té un impacte social directe i real sobre la ciutadania" i tindrà conseqüències en àmbits com els serveis socials, l'educació, la salut o fins i tot, en futures línies d’actuació a la ciutat.




En el cas de Barcelona, per exemple, el contracte programa de Benestar Social firmat per l'Ajuntament i la Generalitat, amb una inversió de 52M€, queda en interrogant.




En qüestions socials, s'està alentint enormement la marxa de l'administració, i s'està posant el fre a l'acció política pròpia de la Generalitat", amb possibles afectacions en la inversió als CAP’s més vulnerables, els plans d’Urgències de Catalunya (PIUC), aportacions a institucions culturals i molts altres...




Atès que l’aplicació de l’article 155 esta comportant a dia d’avui a moltes entitats de diferents àmbits i sectors serioses dificultats per desenvolupar la seva tasca diària, posant en perill la seva supervivència a curt i mig termini.




I atesa també, la gran importància del teixit associatiu i de les diferents entitats que operen a Mataró en la imbricació i funcionament de l’estat del benestar a la nostra ciutat, el grup municipal d’ERC-Moviment Esquerres, proposa al Ple de l’Ajuntament de Mataró els següents acords:




PRIMER. Que el govern de Mataró creï una taula de crisi, amb participació de les entitats afectades i dels Grups Municipals, on poder efectuar una anàlisi de la situació que pateixen aquestes entitats després de l’aplicació de l’article 155 de la CE.




SEGON. Una vegada analitzada la situació, i a la vista de la mateixa, l’Ajuntament de Mataró treballarà en la materialització d’un pla d’ajudes de tota mena que permeti garantir la viabilitat de les entitats socials de Mataró i la realització de la tasca que desenvolupen a l’actualitat”.