Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró celebra el Dia Internacional del Migrant per primera vegada amb un acte cultural

Escoltar

Mataró celebra el Dia Internacional del Migrant per primera vegada amb un acte cultural

L’acte es farà el 15 de desembre, a les 17.30 h, al passatge de la Plaça de la Muralla



El Dia Internacional del Migrant se celebra el 18 de desembre i Mataró se suma per primera vegada amb l’organització d’un acte cultural el proper divendres 15 de desembre, a partir de les 17.30 h, al passatge de la plaça de la Muralla. L’acte consistirà en la pintada d’un mural per la convivència i el passi del documental “Caure del Niu” de la directora Susanna Barranco i que forma part del projecte Fronteres.




L’acte, que està organitzat conjuntament per l’Ajuntament de Mataró, l’Associació de Veïns de Mataró Centre, la Unió de Cooperadors i la productora audiovisual Clack Produccions, té com a objectiu fer visible la realitat del fet migratori. La proposta va dirigida a tota la ciutadania per promoure i conscienciar sobre la realitat del fet migratori, les actituds dels països d’acollida, els drets humans i per reflexionar sobre el racisme i els estereotips predominants a la societat.






Mural i projecció de "Caure del niu"




Les parets del passatge de la Plaça de la Muralla es convertiran en murals per la convivència, pintats per l’artista local Ivan Floro. Aquesta acció cultural començarà a les 17.30 h i a continuació es projectarà el documental “Caure del niu” que forma part del projecte Fronteres que compta amb el suport d’Amnistia Internacional, la Fundació Hospital Pere Claver i la Direcció General d'Atenció a la Infància i l'Adolescència (DGAIA).




El projecte Fronteres és un conjunt de tallers de reflexió al voltant de la migració, la desigualtat, els drets humans, el racisme i les dificultats d’emprendre una nova vida en un indret on no has nascut amb l’objectiu de generar una consciència crítica sobre el fet migratori. El projecte va néixer de l’Associació teatral Mousiké, dedicada a la realització d’accions artístiques amb col•lectius vulnerables o en risc d’exclusió social.