Mataró celebra la III Jornada de l’esport adaptat al carrer

La jornada es farà el diumenge 18 de juny a l’espai firal del Parc Central



L’Ajuntament i el Club Esportiu Fem Esport Mataró (FEM) organitzen la III Jornada de l’esport adaptat al carrer el proper diumenge 18 de juny, a l’espai firal del Parc Central, de 10 h a 14 h. A banda d’aquesta activitat central, Mataró acull el proper cap de setmana altres activitats d’esport adaptat com la cloenda dels IV Jocs Escolars Adaptats, el dissabte 17 de juny, i el tret de sortida d’unes jornades de vela adaptada que es faran a la ciutat durant tot l’estiu. 




El Club FEM convida a totes les entitats de Mataró i el Maresme que ofereixen esport adaptat a persones amb discapacitat a participar en aquesta III Jornada de l’esport adaptat al carrer. Totes les entitats disposen d’un estand per donar a conèixer el seu programa esportiu i també s’organitzen partits entre les diferents entitats, es fan exhibicions i tallers d’activitats variades i destinades a tota la població.




L’objectiu és conscienciar la població de la tasca que realitza el Club FEM i tots els clubs i entitats de la ciutat i de la comarca perquè l’esport arribi a tots els ciutadans sigui quina sigui la seva discapacitat. Durant el 2017, el club FEM porta a terme activitats de bàsquet, atletisme, futbol, petanca, tennis taula, hoquei herba, caminades i multiesport.




El Club FEM facilita la inclusió dintre de l’esport ordinari, treballa en xarxa amb entitats esportives i socials per la plena inclusió de l’esport adaptat a Mataró i comarca, convidant als clubs esportius perquè tinguin seccions d’esport adaptat i que integrin i impregnin d’aquests valors als seus esportistes i socis.






IV Jocs Escolars adaptats




El dissabte 17 de juny se celebra a Mataró la cloenda dels IV Jocs Escolars Adaptats amb els campionats de Catalunya de Promoció de Boccia, Futbol Sala i Slalom. Des de les 9.30 h fins a les 14 h, un total de 69 esportistes participaran en aquesta jornada, organitzada per la Federació Esportiva Catalana de Paralítics Cerebrals, en el Poliesportiu Municipal Teresa Maria Roca i en el Poliesportiu Municipal Jaume Parera.




Jornades adaptades de vela




L'Escola de Vela Mataró és un dels centres que organitzarà jornades adaptades de vela gràcies a la subvenció que la Diputació de Barcelona ofereix als municipis en el seu catàleg. En total s’ofereixen 11 jornades de vela adaptada per a grups amb diversitat funcionals de diferents municipis de la demarcació de Barcelona que passen una jornada al port de Mataró.