Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró començarà oficialment la campanya de Nadal amb l'encesa de l'enllumenat

Escoltar

Mataró començarà oficialment la campanya de Nadal amb l'encesa de l'enllumenat

L'alcalde i la regidora de Desenvolupament Econòmic celebraran aquest dissabte una trobada amb representants de les entitats que participen en el programa de Nadal

Mataró donarà el tret de sortida oficial a la campanya de Nadal aquest dissabte 2 de desembre amb l’encesa de la il•luminació que estarà en funcionament fins a Reis. L’acte d’encesa el farà l’alcalde, David Bote, a les 19 h des de la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal situada a la plaça de Santa Anna, durant un espectacle de màgia que també ha reservat espai a la sorpresa. Aquest any s’il•luminaran el doble de carrers que anys anteriors, ja que l’Ajuntament ha assumit el cost de la il•luminació i n’ha instal·lat també al centre històric i als principals carrers comercials de Rocafonda, Cerdanyola i Peramàs-Esmandies.

 


Prèviament a l’encesa de la il•luminació nadalenca, l’alcalde, David Bote, i la regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, celebraran una trobada amb representants de comerciants, restauradors i entitats culturals en representació dels diferents i agents i entitats vinculades a la campanya de Nadal. La trobada, de caràcter informal, se celebra per posar en comú les activitats que, gràcies al treball conjunt, es desenvoluparan durant els propers dies a la ciutat emmarcades en el programa “Nadal a Mataró”. Hi estan convocades la Unió de Botiguers de Mataró, l’Associació de Comerciants del Casc Antic de Mataró, el Gremi d’Hostaleria, l’Associació de Comerciants de la Plaça de Cuba, l’Associació de Mercats de Catalunya, l’Associació de Marxants del Maresme, Bulevards de Mataró, comerciants de Cerdanyola, Rocafonda, i Peramàs–Esmandies, la sala Cabanyes i l’Associació de Pessebristes de Mataró. La trobada tindrà lloc aquest dissabte 2 de desembre a les 17 h al New Hotel Colon.

 


Fins al 7 de gener s’organitzen a Mataró un gran ventall d’activitats per a tots els públics que s’han recollit en un programa gratuït, del qual se n’han editat 50.000 exemplars en paper, i també es podrà consultar en un minisite accessible a través del web www.mataro.cat. La publicació es repartirà bustiada a 40.000 llars i la resta estarà a disposició de tothom a les oficines d’atenció ciutadana i a l’Oficina de Turisme. Al programa s’hi poden trobar les activitats organitzades per diferents entitats, associacions comercials i diferents serveis de l’Ajuntament com són Promoció de Ciutat, Cultura i Esports. Així doncs, hi ha des de les actuacions de dinamització de la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal, visites guiades, parc d’atraccions infantils, exposicions, teatre, cinema, etc., fins a la informació referent a l’arribada dels Missatgers Reials, la recollida de cartes i la Cavalcada de Ses Majestats els Reis d’Orient.

 
Nadal a Mataró


La campanya d’aquest any utilitza els colors groc, vermell, blau, taronja i lila com a elements per situar les diferents activitats que es duran a terme a la ciutat durant les properes setmanes: la Fira de Pessebres i Ornaments de Nadal és groga i representa la felicitat que es respira per les paradetes; els mercats són roses/vermells i simbolitzen la cortesia, la bona educació i l’altruisme; la gastronomia és blava per transmetre tota la frescor dels aliments; la cavalcada és taronja, símbol de vida i calidesa que reflexa la innocència dels nens; i el comerç és lila i s’associa a la màgia. Els diferents cartells es composen d’objectes que podem trobar als mercats, als restaurants o comerços combinats amb una sèrie de formes geomètriques que representen subtilment elements típics d’aquesta època.

 


Aquest any, com a novetat, la iniciativa “Nadal de concurs” sortejarà 10 regals a través del concurs que es farà a través d’Instagram amb l’etiqueta #NadalMataró i @visitmataro. Els participants hauran de fer-se una foto amb els objectes de colors de la campanya de Nadal a Mataró que hi haurà a les botigues, als restaurants, als mercats i a la Fira de Pessebres.