Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Internacional contra la violència vers les dones amb una vintena d’activitats

Escoltar

Mataró commemora el Dia Internacional contra la violència vers les dones amb una vintena d’activitats

La lectura del manifest es farà el 25 de novembre davant de l’Ajuntament a partir de les 19.30 hL’Ajuntament de Mataró ha coordinat un programa d’activitats per commemorar el 25 de novembre, Dia internacional contra la violència vers les dones. El programa d’enguany porta com a lema “Prou” i vol fer reflexionar sobre la necessitat d’erradicar la violència masclista per poder ser lliures. El coneixement de les arrels del problema és part de la seva solució.
És imprescindible que tothom, dones i homes canviem el model cultural basat en una socialització i educació de les dones com a gènere inferior i subordinat als homes per construir una societat més justa i equitativa. El Centre d’Informació i Recursos per a les Dones (CIRD) de l’Ajuntament de Mataró ha atès durant aquest 2017, fins al 31 d’octubre, a 321 dones de les quals 92 han estat derivades al Servei d’Intervenció Especialitzada (SEI) de la Generalitat de Catalunya que ofereix atenció integral i recursos en el procés de recuperació i reparació a les dones que han patit o pateixen situació de violència, i també a llurs fills i filles.


Acte institucional
L’acte central tindrà lloc el dissabte 25 de novembre, a partir de les 19.30 h, davant de l’Ajuntament on hi haurà un record a les dones assassinades per violència masclista; un acte musical per posar de manifest que som el que escoltem en referència a les lletres de determinades cançons i per últim es farà la lectura del Manifest a càrrec de la periodista de Mataró Audiovisual, Maria Lluïsa Aranaz.
La programació del 25 de novembre com a Dia Internacional contra la violència vers les dones a Mataró inclou moltes altres activitats, dirigides a tota la població, com exposicions, hores del conte, teatre-fòrum, lectures dramatitzades i xerrades.
Una de les novetats d’enguany és la presentació, el 24 de novembre, del Protocol per a l’Abordatge Integral de la Violència Masclista, un document que va néixer el 2003 i que ha estat revisat al 2011, i ara durant el 2017 per la necessitat de mantenir el document viu i adaptat a la realitat del moment i a la nova legislació. La presentació es farà al Centre Cívic Pla d’en Boet, de 9 h a 12 h, i comptarà amb la ponència “Quines són les arrels de la violència?” a càrrec de la directora de la Fundació SURT, Gemma Altell, i de l’acció teatral “La Corda”, un projecte de TeDebat de la companyia AC Granollers que ens proposa reflexionar sobre els orígens de la violència i com podem prevenir-la.
Han elaborat i participen en el programa d’activitats del Dia Internacional contra la Violència vers les Dones, a més de l’Ajuntament: Biblioteques de Mataró; Dones Reporteres de Mataró; Associació l’Hora Violeta; Vocalia de dones de Rocafonda; Vocalia de dones de Pla d’en Boet; CCOO; UGT; SIE Mataró-Maresme; Teixit de Dones; Moviment Educatiu del Maresme (MEM); Espai Gatassa; Xarxa d’Espais Joves; Mataró Audiovisual; Creu Roja; Associació Sant Lluc per l’Art; Els Dimarts del Llimoner; l’Altre; Fundació Iluro. Amb la col•laboració de la Generalitat de Catalunya i la Diputació de Barcelona.