Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró commemora el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

Escoltar

Mataró commemora el Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat

L’ofrena floral s’ha fet avui 27 de gener i l’1 de febrer hi haurà una conferènciaL’alcalde, David Bote, ha presidit avui a les 19 h l’ofrena floral amb motiu del Dia Oficial de la Memòria de l’Holocaust i la Prevenció dels Crims contra la Humanitat. L’acte ha tingut lloc davant el monument “Intolerància”, al passeig de Carles Padrós de la ciutat. La data escollida, el 27 de gener, és en record de l'alliberament del camp d'extermini d'Auschwitz-Birkenau (Polònia) l'any 1945.
David Jodar i Claudia Colom, membres del Grup de Recerca de la Memòria Històrica de Mataró, han llegit un manifest redactat per a l’ocasió on s’ha posat de manifest determinades situacions de la societat actual “en forma de discursos, actuacions i realitats, que són crides semblants a aquells llenguatges d’odi i violència: a no acceptar a l’altre”.
A continuació s’ha fet la lectura dels noms dels 26 maresmencs deportats als camps de concentració nazi i s’han portat a terme les ofrenes florals per part d’entitats, particulars i partits polítics.
L’acte ha finalitzat amb l’ofrena institucional que l’alcalde ha fet en representació del consistori. L’acompanyament musical ha anat a càrrec de l’Escola Municipal de Música de Mataró que ha interpretat “Romance Anónimo” al principi de l’acte i “Lágrima” de Francisco Tárrega, per cloure l’ofrena.


Conferència institucional


L’acte acadèmic, que tindrà lloc el dimecres 1 de febrer, a les 19.30 h, al Saló de Sessions, comptarà amb la intervenció de l’historiador i membre de la Junta de l’Amical Mauthausen, Joan M. Calvo, que impartirà la conferència "Deportació de republicans als camps nazis 1940-1945".