Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils i reconeix la tasca de cossos policials i d'emergències

Escoltar

Mataró condemna els atemptats de Barcelona i Cambrils i reconeix la tasca de cossos policials i d'emergències

La Junta de Portaveus, celebrada el passat dilluns 4 de setembre, va aprovar per unanimitat una declaració institucional presentada per tots els grups de rebuig als atemptats terroristes de Barcelona i Cambrils i de reconeixement a la tasca realitzada pels cossos policials i d’emergències. La moció va ser aprovada amb els vots a favor de tots els grups. 

 


El text aprovat és el següent:




Els atemptats terroristes comesos a Barcelona i Cambrils el passat 17 i 18 d’agost de 2017, van provocar la mort de 15 persones i més d’un centenar de ferits i van produir una sensació de por i alarma entre la nostra societat. La ràpida i eficient intervenció dels cossos de seguretat, Mossos d’Esquadra i Guàrdia Urbana, agents de policies locals i dels serveis d’emergències mèdiques, juntament amb molts ciutadans anònims va ser cabdal per afrontar els primers moments i la posterior detenció i desarticulació dels terroristes causants de l’atac.




Les mostres de solidaritat i condol van ser nombroses durant els següents dies, així com la indignació i el rebuig unànime a la violència, defensada des de qualsevol idea o religió.




Per tot això, es proposa al ple de la corporació l’adopció dels següents




ACORDS:




Primer.- Expressar el rebuig contundent als atemptats terroristes perpetrats a les ciutats de Barcelona i de Cambrils i reivindicats posteriorment per Estat Islàmic.




Segon.- Condemnar aquest atac i qualsevol tipus de violència que propaguen l’odi i la barbàrie arreu del món i a casa nostra.




Tercer.- Donar el condol i el suport total a les víctimes i ferits dels atemptats, les seves famílies i amics. Sempre estarem al costat de la convivència i la cohesió social.




Quart.- Agrair i reconèixer la gran tasca realitzada per tots els cossos d’emergències, seguretat, prevenció i entitats ciutadanes que, en moments de màxima tensió, van saber complir amb la seva feina amb voluntat de servei. Al mateix temps, demanar que la policia dels Mossos d’Esquadra s’incorpori, de forma immediata, en les reunions dels grups de treball sobre la lluita antiterrorista, liderades per la Interpol, per assegurar la més eficient coordinació entre totes les forces i cossos de seguretat de l’Estat.




Cinquè.- Deixar clar que aquests atacs contra la convivència no canviaran la voluntat de la nostra societat d’apostar per la llibertat, l’acollida i la tolerància, apostant pels valors que potenciïn el respecte a totes les formes de pensar, religions i cultures.




Sisè.- Ratificar la voluntat dels governs locals de continuar treballant per la cohesió social de les nostres viles i ciutats. Només així avançarem cap a la convivència i la inclusió de la societat.”