Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró doblarà el nombre de carrers il·luminats aquest Nadal

Escoltar

Mataró doblarà el nombre de carrers il·luminats aquest Nadal

L'Ajuntament assumeix el cost de l'enllumenat i n’instal·larà també a més carrers del centre històric, a Rocafonda, Cerdanyola i PeramàsL’Ajuntament ha gestionat aquest any per primera vegada la contractació de l’enllumenat de Nadal i n’ha assumit el finançament total del seu cost. Aquest canvi en la gestió està acompanyat d’una important aposta per ampliar el nombre de carrers amb il·luminació al centre històric, i també per la incorporació dels principals vials comercials dels barris de Rocafonda, Cerdanyola i Peramàs, a més de mantenir els carrers i places que tradicionalment s’havien il·luminat amb motius nadalencs. Està previst que l'enllumenat nadalenc s'encengui el proper 2 de desembre a les 18 h.

 


Així doncs, als carrers del centre on tradicionalment s’ha instal·lat enllumenat nadalenc (carrer de Barcelona, plaça de la Peixateria, plaça de Santa Anna, la Riera, carrer de Sant Josep, carrer de Santa Teresa, plaça de Cuba, carrer de Sant Benet i el Torrent) s’hi incorporen carrers i places del centre històric com el carrer Nou, la plaça de Santa Maria, el carrer de Santa Maria, carrer de Sant Cristòfor, la plaça Gran i la plaça Xica, de manera que tot el casc antic de la ciutat lluirà llums de Nadal.

 


A Rocafonda s’instal·larà enllumenat a l’avinguda del Perú i a la carretera de Mata; a Cerdanyola, a l’avinguda de Puig i Cadafalch i a l’avinguda de la Gatassa; i a Peramàs, a la Ronda O’Donell.
A més de la incorporació de nous vials, alguns dels carrers enllumenats s’han ampliat respecte altres anys: la plaça de Santa Anna i la Rambla s’amplien fins al carrer de Lepant i s’incorporen llums de Nadal a part dels arbres de la plaça de Santa Anna; i també s’amplia l’enllumenat de la plaça de Cuba, i a la part superior de la plaça de les Tereses per donar continuïtat de l’enllumenat cap al Torrent i cap al carrer de Sant Josep.
L’Ajuntament ha assumit aquest any la gestió de la il•luminació de Nadal després de treballar els dos últims anys amb propostes de col•laboració amb la Unió de Botiguers de Mataró (UBM) i la FAGEM, com a representant de diferents entitats sectorials. La UBM havia assumit la gestió de l’enllumenat nadalenc fins al 2014, moment en què va deixar-ho de fer a causa de les dificultats que els comportava el sistema que funcionava mitjançant les quotes de participació de les activitats econòmiques ubicades a cada carrer.
El cost del projecte d’enllumenat nadalenc és de 81.070 € (IVA inclòs).