Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró es converteix en la capital iberoamericana de la gestió de residus urbans

Escoltar

Mataró es converteix en la capital iberoamericana de la gestió de residus urbans

La ciutat de Mataró ha estat l'escenari escollit per al V Seminari Internacional de la Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids RELAGRES. Es tracta de l'esdeveniment més important -per quantitat i per rellevància dels assistents- que una delegació llatinoamericana de responsables públics de gestió de residus ha celebrat fins a la data al continent europeu.

 


La Xarxa Llatinoamericana de Gestors de Residus Sòlids, RELAGRES, convoca la seva V Edició a Mataró gràcies a la feina del Consorci per al Tractament de Residus Sòlids Urbans del Maresme (CTRSUM), en col·laboració amb la Diputació de Barcelona i l'Agència de Residus de Catalunya dela Generalitat, i la col•laboració tècnica de la Fundació Fòrum Ambiental.

 


La trobada se celebrarà durant els dies 12 i 13 de juny de 2017 i reunirà més de 250 responsables públics, gestors i altres actors de relleu i decisors de la gestió de residus, entre ells més de 80 delegats llatinoamericans de països com Xile, Uruguai, Argentina, Colòmbia, Brasil, Panamà o República Dominicana.




Casos d'èxit, experiències i principals reptes d'aquest sector, seran abordats durant dues jornades a les instal•lacions del Tecnocampus de Mataró. Entre els ponents destaquen organitzacions de relleu mundial com el Banc Interamericà de Desenvolupament (BID), la Comissió Europea o l'Associació Internacional de Residus Sòlids (ISWA), així com altres agents principals de l'àmbit de la gestió de residus de Llatinoamèrica i Europa.




El tema d'aquesta edició és la contribució dels residus al desenvolupament sostenible i al canvi climàtic. El Seminari està obert tant al sector públic com al sector privat, i facilitarà espais de networking per conèixer de primera mà les realitats dels diferents països llatinoamericans explicades pels seus responsables públics directes. A més, es realitzarà una visita al modern Centre Integral de Valorització de Residus del Maresme.




Amèrica Llatina i el Carib representen el 12% de la generació de residus sòlids urbans a nivell mundial, una quantitat que es doblarà en l'any 2025 fins arribar als 398 milions de tones anuals. En canvi, el percentatge de municipis que compten amb plans de gestió de residus no arriba al 20%, el que evidencia un baix nivell de planificació municipal per al sector.