Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró participa en les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) amb visites teatralitzades, guiades i activitats familiars

Escoltar

Mataró participa en les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) amb visites teatralitzades, guiades i activitats familiars

Les JEP se celebren arreu d’Europa el cap de setmana del 6, 7 i 8 d’octubre



Les Jornades Europees de Patrimoni (JEP) se celebren a Europa durant un cap de setmana entre setembre i octubre. L'edició 2017 a Catalunya se celebrarà els dies 6, 7 i 8 d'octubre. Enguany, el lema suggerit pel Consell d'Europa és “Patrimoni i natura: un paisatge de possibilitats” per posar en relleu els valors patrimonials incorporats a la natura, la importància del medi ambient sobre els estils de vida de les persones i la influència que té sobre el benestar i el creixement socioeconòmic de les comunitats.




En aquesta línia proposada, el Museu de Mataró, la basílica de Santa Maria, el Grup de Campaners de Santa Maria i el Museu Arxiu de Santa Maria de Mataró organitzen a Mataró diverses activitats.




El Museu de Mataró ha organitzat cinc activitats que són les següents:




- Visita teatralitzada a la Vil·la Romana de Torre Llauder que es podrà fer el dissabte 7 d’octubre, a les 12 h. És una activitat gratuïta però amb aforament limitat.




- Sortida per les Fonts del Corredor, biodiversitat i qualitat de les aigües. El punt de trobada de la sortida, programada pel dissabte 7 d’octubre, és a les 10 h al camp de futbol de Can Bruguera. Durant l’excursió, els membres de la delegació de la Serralada Litoral Central, Marcos Fernàndez i Jordi Corbera, explicaran que són les fonts i quina biodiversitat porten associades.




- El diumenge 8 d’octubre, visita a les darreres intervencions arqueològiques a Torre Llauder, a partir de les 12 h, a càrrec de l’arqueòleg i codirector de l’excavació, Joaquim Garcia.


 


-Descoberta de la via aquàtica a la bassa de Can Boet, es tracta d’una activitat familiar que es farà el diumenge 8 d’octubre, a partir de les 12 h, per conèixer el valor natural de la vida aquàtica a les basses. Els guies seran els membres de la Delegació de la Serralada Litoral Central, Francesc Sabater i Aida Viza.




Les activitats són gratuïtes. Per l’activitat familiar, a Can Boet del diumenge 8 d’octubre, cal inscripció prèvia al telèfon 93 741 29 30 de dilluns a divendres de 9 h a 14 h.

Els equipaments del Museu de Mataró Can Serra i Can Marfà Gènere de Punt mantindran els seus horaris d’obertura habituals, que recentment s’han ampliat incloent els matins dels dissabtes d’11 a 14 h.




Les visites al campanar suposaran conèixer les fases de construcció de la torre, el nom de les campanes, les feines d’un campaner i veure la ciutat de Mataró des d’una perspectiva de luxe. Es realitzaran a les 11 h, 12 h, 13 h, 17 h i 18 h. La durada és d’una hora.




Les visites guiades a la Sala de Juntes del Conjunt barroc dels Dolors permetran al visitant poder veure la joia pictòrica del barroc català amb obra d’Antoni Viladomat.Es realitzaran a les 11.30 h, 12 h, 12.30 h, 18.30 h, 19 h i 19.30 h. La durada és de mitja hora.




Les visites a l’exposició “Mataró per Puig i Cadafalch. Llums i ombres” aniran a càrrec dels comissaris de la mostra. L’exposició abraça des dels darrers anys de la vida de Puig i Cadafalch fins a l’actualitat, a mode de reivindicar la seva figura. Es realitzaran a les 18 h i a les 19 h, i la durada és de tres quarts d’hora.




Per apuntar-se a les visites al campanar, a la Sala de Juntes del Conjunt dels Dolors i a l’exposició del Museu Arxiu de Santa Maria, que són gratuïtes, cal trucar prèviament al 659 132 649.