Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró s’adhereix a la 10a Campanya de Medicaments Solidaris

Escoltar

Mataró s’adhereix a la 10a Campanya de Medicaments Solidaris

La recollida de medicaments es farà el 4 de març i a Mataró hi participen sis farmàcies



La 10a Campanya de Medicaments Solidaris se celebrarà el proper 4 de març, de les 10 a les 14 h, amb el lema “Compra un medicament per a qui ho necessita”. Un grup de voluntaris animaran els ciutadans a comprar un dels medicaments sol·licitats per les entitats assistencials amb qui col·labora l’ONG Banc Farmacèutic. 




A Mataró hi col·laboren les farmàcies de la Carretera de Mata, la Corona Subirana al passeig de Ramón Berenguer III, la Gilles Porcher Martin de la ronda Alfons X El Savi, la M.Pilar Roca Albero del carrer Nou, la J.Subirana Calvet del carrer Roselló i la Vilardell Garriga Andreu a l’avinguda de Puig i Cadafalch.




Les entitats assistencials on es destinaran els medicaments recollits a Mataró són la residència Torre Llauder, gestionada per Càritas, la Llar Santa Maria de la Fundació El Maresme i la Llar de l’Amistat Cheshire Pla d’en Boet. La Fundació Hospital Sant Jaume i Santa Magdalena participa aportant voluntaris que explicaran la campanya i el seu funcionament als ciutadans que dissabte vagin a una de les farmàcies.






Funcionament de la campanya




-El Banc Farmacèutic assigna cadascun dels llistats de medicaments a una o vàries farmàcies participants, seguint un criteri de proximitat.




-Cada farmàcia rep un llistat amb els medicaments que haurà de recollir per a l’entitat assistencial que li ha estat assignada, així com també material divulgatiu i les armilles per als voluntaris.




-El dia de la Campanya de Medicaments, els voluntaris del Banc Farmacèutic conviden als ciutadans que entren a la farmàcia a participar-hi comprant algun medicament dels que s’indiquen en el llistat.




-Durant la setmana següent, les entitats assistencials passen a recollir els medicaments recaptats per les farmàcies que li han estat assignades.




És important destacar que únicament es recullen els medicaments que les entitats assistencials han sol•licitat prèviament, ja que d’aquesta manera es focalitzen els esforços a cobrir necessitats reals i concretes. Així mateix, subratllar que en compliment de la legislació vigent, els medicaments que es recullen no són usats sinó que són comprats pels ciutadans a les farmàcies que participen a la Campanya.






Els voluntaris




Els voluntaris són imprescindibles perquè la Campanya de Medicaments Solidaris funcioni correctament. Els voluntaris han de presentar-se a la farmàcia que els ha estat assignada el 4 de març del 2017 a les 10 h i han d’estar-s’hi fins a les 14 h.




La tasca del voluntari és animar els ciutadans que entren a la farmàcia a participar en la campanya comprant algun medicament del llistat facilitat per l’entitat assistencial assignada.




A la província de Barcelona, l’any passat es van recollir prop de 15.000 medicaments.