Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Mataró torna a revalidar el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència del web mataro.cat

Escoltar

Mataró torna a revalidar el Segell Infoparticipa a la qualitat i transparència del web mataro.cat

La ciutat obté aquest distintiu per tercer cop consecutiuL’Ajuntament de Mataró ha tornat a revalidar el Segell Infoparticipa per la qualitat i transparència del web municipal. Aquest distintiu l’atorga el Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB) i és el màxim reconeixement a la qualitat i a la transparència de la comunicació local pública en els webs municipals.

 


Mataró ha estat un dels 77 ajuntaments catalans en obtenir el Segell. El web www.mataro.cat ha repetit la bona puntuació de l’any passat: un 98,08 %, en complir 51 dels 52 indicadors que s’han establert per a aquesta edició.

 


El Segell InfoParticipa es va concebre l’any 2013 amb l’objectiu d’incentivar les bones pràctiques en comunicació pública local. La 3a edició a Catalunya 2015 va incorporar més indicadors adaptats a la Llei de Transparència, així com també avaluacions als consells comarcals. Ara, en el període 2016-2017, s’han incorporat també les diputacions.

 


L’acte d’entrega dels guardons tindrà lloc el dimecres 19 d’abril a les 16.30 h a la Sala d’Actes del Rectorat de la Universitat Autònoma de Barcelona. 


El Mapa Infoparticipa
El Mapa InfoParticipa és una plataforma que va ser concebuda l'any 2012 pel Laboratori de Periodisme i Comunicació per a la Ciutadania Plural de la Universitat Autònoma de Barcelona (LPCCP) per publicar els resultats d'avaluar la informació que ofereixen els ajuntaments en les seves pàgines web, amb l'objectiu de promoure’n la seva millora.

En el mapa s’avaluen 52 criteris de transparència i en funció del resultat obtingut i del nombre d’habitants del municipi s’atorga una de les següents distincions: Segell Infoparticipa, Menció al Segell Infoparticipa i Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència.

 


En aquesta edició, un total de 93 ajuntaments -26 més que en l’anterior edició- han obtingut algun tipus de distinció. Així doncs, aquesta vegada han obtingut el Segell Infoparticipa 77 ajuntaments –en l’última edició van ser 61-; 6 han obtingut una Menció –en l’última edició van ser 4-; i 10 han obtingut el Reconeixement a la millora de la qualitat i la transparència –en l’anterior edició se’n van donar 2-. 


Els resultats del web mataro.cat
L’Ajuntament de Mataró s’avalua com a municipi de més de 50.000 habitants i necessitava una puntuació del 95 % per obtenir el Segell, distinció que ara ha obtingut per tercera vegada consecutiva en complir 51 dels 52 indicadors establerts.

 


Quan el Laboratori de Comunicació Pública va començar les seves avaluacions el 2012, Mataró complia un 78 % dels criteris. En la següent avaluació va assolir un 90,24 %, després 92,68 %, i després un 95,12 %, per arribar al 98,08 % de la penúltima edició, puntuació que ha repetit en el període 2016-2017.