Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Milers de persones ballen i canten el "Jo sóc com tu"

Escoltar

Milers de persones ballen i canten el "Jo sóc com tu"

Les Dissantes van comptar amb jocs i tallers infantils a la tarda i una gran nit musical amb Canteca de Macao, The Cabrians i Animal, entre d'altres

La diada solidària de les Dissantes va moure ahir milers de persones. Tallers i activitats infantils, concerts i la ja tradicional flashmob a ritme de la cançó "Jo sóc com tu", amb versió aquest any de Canteca de Macao, van protagonitzar aquesta nova edició de les Dissantes. La jornada, organitzada per cinquè any consecutiu per la Fundació El Maresme i l’Ajuntament, forma part del programa de Les Santes.





La primera part de les Dissantes es va dedicar als més petits. A partir de les 17.30 h l'Espai Firal del Parc Central es va omplir amb tallers i jocs infantils: contes d'en Santi, piscina de pilotes, jocs de memòria o de pescar, taller de pintura, o un circuit sensorial per a mobilitat reduïda, entre d’altres, van divertir al públic més jove. A les 20.30 h els Canteca de Macao van pujar a l'escenari amb un grup de dansa de la fundació per cantar en directe la nova versió del "Jo sóc com tu" i fer ballar a tota la marea verda que omplia el recinte. Milers de persones i també en Santi, icona de les Dissantes, van moure’s al compàs de la música per trencar les barreres fictícies de la diferència. D’aquesta manera culminava la primera part de la jornada més solidària de Les Santes. Tot seguit, la xaranga dels Tabalers do Maresme va acompanyar els assistents fins al Parc Central per continuar la festa amb una marató de concerts. 

 


La nit va començar amb un sopar amb en Santi i la calidesa de les cançons de Jo Jet i Maria Ribot. A partir d’aquí, la vetllada va començar a guanyar intensitat amb grups de l’escena catalana i estatal. A partir de les 22 h, els Animal, grup revelació de l’any passat, van fer ballar els assistents amb la seva combinació de pop, reggae i soul. Tot seguit va sonar el rock enèrgic dels Exceso. Amb el públic ja escalfat, van pujar a l’escenari els Canteca de Macao, cap de cartell d’enguany i autors de la versió del “Jo sóc com tu”, cançó que van tornar a tocar. Els concerts van seguir després amb el ritme sureny i sincopat dels The Cabrians i la nit va acabar amb una sessió musical a càrrec del duet de discjòqueis Bipolar.





Les activitats de Dissantes són gratuïtes i els diners que es recullen a les barres i a través dels elements de marxandatge com les samarretes i els braçalets es destinen íntegrament a projectes per a persones amb discapacitat intel·lectual.





La Fundació El Maresme és una entitat amb més de 50 anys de recorregut que promou la inclusió social i la participació activa de les persones amb discapacitat intel·lectual i que ho està treballant a través del Projecte Santi, nascut el setembre del 2012. El projecte es visualitza amb el personatge d’en Santi. Les Dissantes suposen un punt d’inflexió en la visibilitat de les persones amb discapacitat intel·lectual de la comarca del Maresme i en la participació i solidaritat de la societat envers aquest col·lectiu.