Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Un únic document reuneix tots els plans de protecció civil de Mataró

Escoltar

Un únic document reuneix tots els plans de protecció civil de Mataró

Aplega el Pla bàsic de l’emergència municipal, els 7 plans d’actuació municipal i els 6 plans sobre riscos específics

El Ple de l’Ajuntament va aprovar dijous passat, 2 de febrer, inicialment, el Document únic de protecció civil municipal (DUPROCIM), que inclou tots els riscos que afecten el municipi d’acord als diferents plans de protecció civil.

 


El Decret 155/2014, que va aprovar el contingut mínim per a l’elaboració i homologació dels plans de protecció civil municipals, estableix que els municipis han de redactar el DUPROCIM. Disposar d’aquest recull documental els permet, entre altres, tenir a l’abast tota la informació existent sobre els recursos humans i materials que col·laboren o poden col·laborar en el manteniment i millora de la seguretat i la prevenció, així com facilitar l’activació dels diferents grups d’actuació en cada situació.

 


En el cas de Mataró, el DUPROCIM aplega el Pla bàsic de l’emergència municipal, set plans d’actuació municipal i sis plans específics municipals. Els plans d’actuació municipal són els següents:

 


- Incendis forestals- Inundacions- Nevades- Risc sísmic- Risc químic (establiments amb substàncies perilloses)- Accidents en el transport de mercaderies perilloses- Contaminació d’aigües marines.
Pel que fa als plans específics, que fan referència a riscos concrets de Mataró, són:
- Cavalcada de Reis- Carnestoltes- Processons de Setmana Santa- Fira- Sant Joan- Santes
Un cop aprovat inicialment pel Ple, el DUPROCIM ha de superar un període d’informació pública de 30 dies i la seva posterior tramitació a la Generalitat per a la seva homologació per part de la Comissió de Protecció Civil de Catalunya. Si durant aquest termini no s’han presentat al·legacions quedarà aprovat de forma definitiva.