Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Una Ruixada multitudinària tanca la Nit Boja

Escoltar

Una Ruixada multitudinària tanca la Nit Boja

La pluja respecta tots els rituals de la nit més esbojarrada de l'any, que va mobilitzar milers de persones

La pluja va fer endarrerir la Crida però va respectar la Nit Boja, que va tornar a mobilitzar milers de persones pels carrers del centre de la ciutat. La nit va començar amb el Desvetllament bellugós, que va mobilitzar 12.400 persones, i va acabar amb la Ruixada, que va aplegar 15.000 persones a l’Espai Firal del Parc Central. L’acte alternatiu a la Nit Boja, la gira de RAC 105, va concentrar 12.000 persones al passeig del Callao.

 


La principal novetat d’enguany va ser la instal•lació de controls d’accés al recinte on es concentra majoritàriament la gent per participar en el Desvetllament. En aquests 12 punts de control es va supervisar que ningú no entrés envasos de vidre o d’altres objectes que es poguessin considerar perillosos per al bon desenvolupament de l’acte. L’entrada al recinte va ser molt fluïda –fins i tot en l’hora punta, abans que comencés el Desvetllament bellugós, en què 5.000 persones van passar pels punts d’accés- i, de les 27 assistències que van fer els serveis sanitaris durant el Desvetllament i l’Escapada, cap no va ser per talls provocats pel vidre.






Desvetllament i Escapada


A les 23.30 h, puntualment, la Família Robafaves, acompanyada de la Banda de l’Agrupació Musical del Maresme, va sortir de l’Ajuntament per iniciar el Desvetllament bellugós. L’eufòria es va desfermar en veure aparèixer en Robafaves, la Geganta, la Toneta i en Maneló, figures que van ser aclamades pels milers de ciutadans que els esperaven preparats per baixar La Riera a ritme de Bequetero, saltant, ballant i comptant fins a 15. Un cop a la plaça de Santa Anna, va tenir lloc la Convidada de la Família Robafaves. El concert dels maresmencs Ebri Knight va ser la banda sonora de l’estona de pausa, durant la qual els assistents van agafar forces amb les tradicionals galetes i un glop del porró de vi per tornar a pujar la Riera amb els gegants i la Banda.

 


La Nit Boja va seguir amb l’Escapada a Negra Nit, el moment més esperat per als amants del foc. Hi van participar la Momerota, el Drac, les Diablesses i els seus convidats: el Ball de Diables de Caldes de Montbui, els Diables del Carmel de Barcelona, els Diables de la Llàntia de Mataró, el Ball de Diables de Les Roquetes, el Boc de Can Vernet de Sant Cugat i la Godra, la Quimera de Caldes de Montbui.





En aquest primer tram de la nit –Desvetllament bellugós i Escapada a negra nit-, el servei sanitari que proporciona Grup La Pau i coordina el Servei de Protecció Civil de l’Ajuntament va realitzar 27 assistències i 2 evacuacions.






La Ruixada i Club 105


Un cop finalitzada l’Escapada, va arribar el moment pujar a ritme de batucada fins al Nou Parc Central per mullar-se, saltar i ballar fins ben entrada la matinada. La Ruixada es va celebrar per cinquè any consecutiu a l’Espai Firal del Parc Central. 15.000 persones van refrescar-se, cantar i moure’s al ritme de les cançons del moment i també dels temes de tota la vida com per exemple The Blues Brothers, amb què cada any comença la Ruixada. Abans d’aquest esperat inici, va tenir lloc un record per al 25è aniversari dels Jocs Olímpics de Barcelona’92 i una batucada.

 


Al passeig del Callao hi va tenir lloc l’acte alternatiu al programa tradicional de la Nit Boja, que aquest any va ser la gira de RAC105. Els discjòqueis Ernest Codina, Héctor Mas i Món Dj van ser els encarregats de punxar els temes més actuals. En aquesta actuació s’hi van aplegar 12.000 persones. Els serveis sanitaris van practicar 58 assistències i es van fer 2 trasllats.






“No es no” i dispositiu de seguretat


Enguany també s’ha instal·lat un punt informatiu al parc Central de la campanya “No” és “No” Cap agressió sexista!. Durant la primera nit de funcionament va atendre 200 demandes d’informació relatives a la campanya i sol·licituds d’enganxines per sumar-s’hi. Aquest punt estarà instal·lat al parc Central, en horari de 22 h a 4 h de la matinada fins al 29 de juliol.

 


El dispositiu per vetllar per la seguretat de la Nit Boja va aplegar efectius del Grup La Pau, Policia Local, Mossos d’Esquadra, Bombers, Protecció Civil, ADF, i altres equips de suport i personal tècnic municipal. La ciutat disposa d’un Pla d’Emergències Municipal Específic per a aquests actes i estableix un centre de coordinació avançada a l’edifici de Via Pública on hi participen tots els efectius necessaris per vetllar pel bon desenvolupament de la festa.