Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Aprovada en Junta de Portaveus una Declaració institucional de rebuig a les declaracions fetes per l'humorista Toni Albà

Escoltar

Aprovada en Junta de Portaveus una Declaració institucional de rebuig a les declaracions fetes per l'humorista Toni Albà

La Junta de Portaveus celebrada el 3 de setembre va aprovar una Declaració institucional de condemna de les declaracions fetes per l’humorista Toni Albà. La moció, presentada pel grup municipal del PP, es va aprovar amb els vots a favor del PSC, C’s, PP i PxC; els vots en contra de CiU, ERC-MES i CUP; i l’abstenció de VOLEMataró i ICV-EUiA.

 


El text íntegre de la moció és el següent:

 


“El Grup Municipal Popular professa un respecte absolut cap a la llibertat de premsa i la llibertat d’opinió. Les democràcies fortes s’han construït al voltant d’una autèntica separació de poders i de la llibertat d’expressió i d’opinió, com també és cert que els excessos verbals, la cosificació i deshumanització dels que no comparteixen els pensaments, la ideologia o les creences ha estat una de les característiques més visibles dels règims dictatorials.

 


Les persones lliures de les que no ho són es diferencien, sobretot, per la possibilitat de pensar, expressar i materialitzar les seves opinions sense que res ni ningú les puguin coartar, encara que sempre dins el respecte a la personalitat i les creences dels altres, i aquest bé preuat és el que sempre s’ha de defensar. Deia Winston Churchill, que ell seria capaç de donar la seva vida perquè aquell que pensava diferent d’ell es pogués expressar.

 


Per tant, la llibertat d’expressió s’ha de defensar sense dubtes ni vacil·lacions. Ara bé, ningú no es pot aprofitar que els demòcrates estem disposats a defensar la llibertat d’expressió de qui sigui per generar odi, per fer una crida a accions violentes o per donar sortida pública a les frustracions, ràbia i crispació. La llibertat d’expressió no serveix per delinquir.

 


Al nostre Ajuntament s’han condemnat durant aquest mandat atacs contra les diputades de la CUP o les declaracions del Sr. Federico Jiménez Losantos, però també s’ha demanat que l’Ajuntament anul·lés la subscripció a El Periódico perquè la línia editorial d’aquest diari no agradava a alguns grups municipals.

 


Malauradament hi ha persones que continuen aprofitant la seva posició de rellevància personal i la seva presència als mitjans de comunicació per assenyalar i atacar la privacitat d’altres persones, i el que és més greu ho fan des de mitjans de comunicació públics sostinguts pels impostos de tots els catalans, pensem com pensem, la qual cosa fa que el ressò de les seves paraules i opinions sigui encara molt més important.





Frases com:

 


“Mala Puta” en referència a la Sra. Inés Arrimadas.

 


"Una burbujita bailarina que es como aquella ventosidad en la bañera que baila dentro del agua dejando ir tufo putrefacto después de una mala digestión pseudo-socialista” referint-se al Sr. Miquel Iceta

 


"Excelente hijo de puta”, en referència al Sr. Lluís Rabell

 


El més paradoxal de tot és que el Sr. Albà és, a més a més, protagonista dels pregons d’algunes festes al llarg de la geografia catalana, cosa que en molt poc dignifica ni als que conviden a la seva festa a una persona que reiteradament ha fet comentaris masclistes i homòfobs.

 


I com hem dit abans el pitjor de tot és que la seva influència i presència social es deu bàsicament als papers que desenvolupa a la TV pública de Catalunya.

 


Per tot plegat, aquells que abracem amb orgull els valors del respecte mutu i de la llibertat prenem els següents acords,

 


1. Condemnem públicament les ofensives que constantment, realitza el Sr. Toni Albà perquè són un greu atemptat a la convivència i una crida a la violència.

 


2. Instem la fiscalia que actuï d’ofici contra totes les expressions que constitueixen, sens dubte, un delicte d’odi i d’enaltiment a la violencia.

 


3. Traslladem aquest escrit a la presidència del govern d’Espanya, a la presidència del Parlament de Catalunya, al Col·legi de Periodistes de Catalunya i a la Federació d’Associacions de Periodistes d’Espanya (FAPE), a la Direcció de TV3, al Consell de l’Audiovisual de Catalunya i a l’AMC i la FMC.”