Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Comunicat en relació als requeriments de la Fiscalia en el marc de l'operació que investiga l'empresa Aplicaciones GESPOL, SL

Escoltar

Comunicat en relació als requeriments de la Fiscalia en el marc de l'operació que investiga l'empresa Aplicaciones GESPOL, SL

Dos agents de la Policia Nacional s’han presentat aquest matí a l’Ajuntament de Mataró per ordre del Jutjat d’Instrucció número 2 de Badalona i han fet requeriments de documentació a la Secretaria General. Al llarg del matí funcionaris municipals han facilitat la documentació requerida.

 


Els funcionaris judicials han informat que aquestes diligències són actuacions secretes. De totes maneres, se sap a través d’una nota de premsa de la Fiscalia Especial contra la Corrupció i la Criminalitat Organitzada, que l’operació té dos nivells: uns ajuntaments on es feien registres i un altre grup d’ajuntaments on només es feien requeriments de documentació, com és el cas de Mataró.

 


Segons la Fiscalia, es tracta d’una operació que es fa a tot Espanya per completar una investigació sobre l’empresa Aplicaciones GESPOL, SL.

 


Aquesta empresa és la que va crear i realitza el manteniment d’un software de gestió policial que utilitzen moltes policies d’arreu d’Espanya. En el cas de l’Ajuntament de Mataró, aquest software existeix des del 1997 i s’utilitza per a la gestió de diversos serveis policials com el registre de trucades de la Policia Local. L’import anual actual del contracte és de 4.810,8 € IVA inclòs. Entre els serveis que gestiona GESPOL a Mataró no està inclòs ni el servei de control semafòric (ALUVISA) ni tampoc el de la grua (EYSA).

 


Gràcies a les eines de transparència de l’Ajuntament de Mataró qualsevol persona pot comprovar els detalls de les factures amb GESPOL a través de l’eina de consulta del pressupost municipal que hi ha a la web www.mataro.cat. També estan disponibles on line els contractes amb aquesta empresa i es poden consultar a través de la plataforma de contractació pública.

 


L’alcalde, David Bote, ha convocat aquest migdia una Junta de Portaveus extraordinària per informar els grups municipals del que estava succeint i també ha atès els mitjans de comunicació, als quals ha explicat que confia en la justícia i que reitera la seva disposició i col·laboració.