Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El 7è cicle Fet a Mataró 2018 es consolida amb nou espectacles el primer semestre

Escoltar

El 7è cicle Fet a Mataró 2018 es consolida amb nou espectacles el primer semestre

El cicle inclou la reposició de la peça teatral “L’home inacabat”

El 7è cicle Fet a Mataró torna aquest 2018 més consolidat que mai, oferint 9 espectacles el primer semestre. L’èxit de públic i l’interès de creadors i companyies ha permès oferir una completa programació per aquest primer semestre que inclou tota mena de disciplines des de teatre fins a circ, passant per la dansa, les titelles i propostes audiovisuals.





Gràcies a aquest projecte, l’espectador tindrà possibilitat d’entrar a la fàbrica de creadors escènics de Mataró i d’altres indrets del país que presentaran a Can Gassol Centre de Creació d’Arts Escèniques els nous espectacles que han treballat en aquest espai. Alguns són assajos oberts i d’altres, preestrenes. La nova temporada es va iniciar el passat gener amb “Sommes-nous?” de la Companyia Si tu t’imagines i l’espectacle de titelles “Roig Pèlboig” de Mimaia Teatro i s’allargarà fins el 7 de juliol.





El cicle continua aquest 17 de març, a les 21 h, a Can Gassol, amb la reposició de “L’home inacabat”, una reconstrucció escènica del pensament i l’obra de Puig i Cadafalch, amb text i direcció de Pere Anglas i música de Joan Vallcorba. Amb Xavier Alomà, Clara de Ramon, Edu Gibert i Josep Minguell, estrenada el 2017 amb motiu de l’Any Puig i Cadafalch.




Seguim amb més teatre, amb dues sessions el 24 i 25 de març, amb “La casa del darrere” de la Companyia La immortal. Un espectacle basat en el Diari d’Anna Frank, on la música, la poesia, la literatura i els espais sonors en són els protagonistes i ens transporten a una situació que podria ser avui mateix molt a prop d'aquí.




El teatre dona pas al circ amb “Random”, el primer projecte de Joel Martí i en Pablo Molina, on busquen la frescor escènica, portant les situacions ordinàries al límit. Una història no creïble sobre les seves vides, sobre el teatre. “Random” forma part del “De mar a mar”, un projecte de Xarxa d’Activitats Culturals Transversals, a la qual Mataró pertany. “De mar a mar” és un projecte transfronterer que té com a objectiu millorar l’orientació, la formació i el suport als artistes de circ i en particular als artistes emergents mitjançant la creació de vincles de solidaritat amb tota la professió.




I també dins del projecte “De mar a mar” ens arriba “Udul” de Los Galindos, en tres sessions els dies 28 i 29 d’abril. Un exercici de recerca i redescobriment de les capacitats corporals i de confrontació emocional de l’individu amb ell mateix, on l'encontre i la desavinença conviuen en la proximitat d'un espai definit per l'ambigüitat.




El 29 d’abril, el Fet a Mataró farà un nou gir estilístic amb la combinació de teatre i animació audiovisual amb “Land, un tros de terra espacial” de Teatre Animal. art escènic d'interacció, que té la necessitat d'investigar en el trencament de la quarta paret per entendre el teatre com expressió artística fresca i viva.




El 4 de maig serà el torn de “Escrit en l’aire (Gelabert Dansa Novarina)”, el darrer projecte del desaparegut director Moisès Maicas en col·laboració amb el coreògraf Cesc Gelabert. El projecte es va poder veure en un assaig obert mentre estava en fase de desenvolupament i ara se’n fa una representació del muntatge acabat, estrenat al Teatre Lliure el passat novembre. Una proposta suggerent i contemporània amb l’inconfusible segell de Maicas, un procés alquímic en què el ballarí dansa la paraula i l’escriptor escriu el moviment.




El darrer espectacle del cicle serà dissabte 7 de juliol amb “Jojo” de la Companyia Ytuquepintas que proposa una nova simbiosi entre l’art amb sorra, les titelles i la música. Dibuixos realitzats sobre una taula de llum artesanal que es projecten en directe a una gran pantalla. Aquestes imatges van acompanyades de música en viu, marionetes de gran format i pintura ràpida, narrant belles i poètiques històries. Ytuquepintas és una jove companyia establerta a Mataró (Barcelona) que funciona activament des de l’any 2012.




Venda d'entrades i d'invitacions




Tant les entrades de pagament com les invitacions dels espectacles es poden adquirir a les oficines de Cultura de dilluns a divendres, de 9 h a 14 h i de dimecres a divendres de 18 h a 20 h; al web entradesculturamataro.cat i a la taquilla una hora abans de l’espectacle.