Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El barri de Cerdanyola tindrà una pista polivalent coberta

Escoltar

El barri de Cerdanyola tindrà una pista polivalent coberta

Es construirà al 2019 a la cantonada del Camí del Mig amb el carrer de l’Estadi

Cerdanyola tindrà una pista polivalent coberta per a usos esportius i cívics al 2019. El projecte s’ha presentat avui a la Comissió Informativa Municipal de Gestió de l’Espai Públic i està previst portar-ho a aprovació de la Junta de Govern Local durant aquest mes.




L’alcalde, David Bote, acompanyat del regidor d’Equipaments Municipals, Miquel Àngel Vadell, han visitat avui la Zona Esportiva Municipal de Cerdanyola, on es construirà la nova pista coberta. En concret, s’ubicarà a la cantonada del Camí del Mig amb el carrer de l’Estadi, on ara hi ha el Camp Municipal de Futbol de l’Enric Pujol, un camp de sauló que puntualment s’utilitza per a festes del barri i esdeveniments similars.




El resultat de l’actuació serà un espai cobert de 45 x 35 m amb una superfície de 1.575 m², que es podrà utilitzar com a dues pistes transversals de bàsquet de 28 x 15 m o una pista longitudinal de futbol sala/handbol de 40 x 20 m. S’equiparà amb 4 cistelles de bàsquet i 2 porteries. La coberta tindrà una estructura metàl·lica a base de pilars i encavallades amb un revestiment de xapa d’acer perforada i prelacada que minimitzarà la possible entrada d’aigua de la pluja. Es tractarà, per tant, d’una coberta ventilada no estanca ni aïllada acústicament. A banda de l’ús esportiu, el projecte preveu possibles utilitzacions especials de l’espai amb activitats de pública concurrència, amb un aforament màxim de 3.150 persones. L’equipament tindrà un enllumenat format per 48 projectors de tecnologia led i també un sistema d’emergència.




La nova pista disposarà d’una entrada accessible a través del carrer de l’Estadi, a més de l’accés en rampa des del Camí del Mig. Es preveu ampliar la vorera del carrer de l’Estadi ajustant el límit de la parcel·la a la tanca de la pista. Es construirà un mòdul de servei, equipat amb dos lavabos públics i un magatzem que podrà ser utilitzat de manera independent a la pista.


El projecte té un pressupost previst de 934.772,79 € (21% IVA inclòs), que inclou també l’escomesa d’aigua que assumirà la societat municipal Aigües de Mataró, SA. Es tracta d’una de les actuacions incloses al Pla d’Actuació Integral de Cerdanyola, que es va aprovar el passat mes de juny com a resultat d’un treball conjunt amb representants de les entitats del barri i membres del Consell territorial de Cerdanyola. Es preveu que les obres tinguin una durada de 9 mesos. Prèviament a l’inici, el projecte ha de superar els tràmits d’aprovació, informació pública, licitació i adjudicació a una empresa constructora.