Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Consell d’Infants de Mataró comença el cinquè curs amb 20 escoles i 41 alumnes

Escoltar

El Consell d’Infants de Mataró comença el cinquè curs amb 20 escoles i 41 alumnes

A l’acte de constitució s’ha triat el tema a treballar enguany que és sobre els animals

El Consell d’Infants de Mataró s’ha constituït avui, 21 de novembre, en la seva cinquena edició al Saló de Sessions de l’Ajuntament. Aquest òrgan està integrat per 41 consellers de cinquè i sisè de primària, representants de 20 escoles de la ciutat. 

 L’acte se celebra després del Dia Internacional dels Drets dels Infants (20 de novembre), dia que se celebra l’aprovació del Tractat Internacional que l’any 1989 va establir els drets fonamentals de tots els infants, conegut amb el nom de Convenció sobre els Drets dels Infants.

 L’alcalde, David Bote, ha donat la benvinguda a tots els assistents i representants de les escoles en l’acte de constitució del Consell d’Infants que durant aquest curs 2018-2019 treballaran el tema d’animals. La tria s’ha fet per votació entre una desena de propostes i l’opció guanyadora ha comptat amb els vots favorables de 6 alumnes de cinquè de primària.

 Les propostes s’englobaven en les següents 10 àrees temàtiques:

 1.-Medi ambient: 1 vot.2.-Respecte, inclusió social, no discriminació: 2 vots.3.-Gènere: 3 vots.4.-Mobilitat i espais: 0 vots.5.-Abús, maltractament, bullying i ciberbullying amb infants: 5 vots.6.-Espai de joc i esports: 1 vot.7.-Civisme: 0 vots.8.-Seguretat: 1 vot.9.-Pobresa: 1 vot.10.-Animals: 6 vots.

 

Després de la votació, el regidor d’Educació Miquel Àngel Vadell ha explicat la importància de la participació dels infants en temes de ciutat, el paper del Consell d’Infants i les accions dutes a terme gràcies a les peticions sorgides d’aquest òrgan en els darrers cursos. A continuació, l’alcalde, David Bote, ha llegit el manifest dels alcaldes i alcaldesses de l’Associació Internacional de Ciutats Educadores de la qual Mataró en forma part.

 

Publicat a