Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El consultor social Fernando Fantova aposta per un model d’inclusió social que s’adapti a la nova realitat

Escoltar

El consultor social Fernando Fantova aposta per un model d’inclusió social que s’adapti a la nova realitat

Abans de la conferència es va presentar el Pla Local d’Inclusió Social de Mataró 2018-2020La conferència “Els serveis socials davant del repte de la inclusió social: que hi ha algú més?” es va portar a terme ahir, 15 de març, a la Biblioteca Pompeu Fabra on es van aplegar prop d’un centenar de ciutadans per escoltar al consultor social, Fernando Fantova. Els assistents, entre els que hi havia professionals del sector, membres de diferents entitats del Tercer Sector, estudiants, regidors i ciutadans a nivell particular, van poder veure el vídeo de presentació del Pla Local d’Inclusió Social de Mataró 2018-2020 que es va projectar abans de la conferencia.

Fernando Fantova va abordar la necessitat d’entendre que la transformació que viu la nostra societat obliga a un replantejament a fons dels serveis socials i dels seus principals actors. La inclusió social va dirigida a tota la ciutadania i s’ha de treballar amb elements de potenciació de les relacions personals. 
Una altra de les idees que va apuntar Fantova és que els serveis socials s’han de concentrar en l’aportació de tecnologia i recolzament professional per a la autonomia dels ciutadans en la seva vida diària ja sigui en les relacions familiars, com en les comunitàries.
Les entitats del Tercer Sector han de treballar d’una forma més diversa, d’una forma menys enfocada a la prestació de serveis amb diners públics i més orientat al desenvolupament comunitari i a la innovació social.
L’alcalde, David Bote, va cloure l’acte agraint el treball i la bona entesa que hi ha a la ciutat entre les entitats del Tercer Sector i l’àrea de Benestar Social de l’Ajuntament que treballen conjuntament per aconseguir una ciutat cohesionada on tothom s’hi reconegui i se senti inclòs.