Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El Museu de Mataró inicia un cicle per donar visibilitat al seu fons

Escoltar

El Museu de Mataró inicia un cicle per donar visibilitat al seu fons

La primera de les exposicions està dedicada al barroc i coincideix amb una itinerant de la Diputació amb tres pintures de Viladomat



Dijous 26 d’abril, a les 19 h, a Ca l’Arenas s’enceta un nou cicle expositiu amb el qual es vol donar visibilitat al fons del Museu de Mataró. "Dossier 1: Els colors del barroc a les col·leccions del Museu de Mataró" és la primera de les exposicions del cicle, que anirà acompanyada per a l’ocasió d’una mostra també relacionada amb el barroc, "Coincidències insòlites. Viladomat i la tècnica", un projecte itinerant de la Diputació de Barcelona. 




"Dossier 1: Els colors del barroc a les col·leccions del Museu de Mataró" estarà exposada a la primera planta. És una selecció del fons d'època moderna que conserva el Museu de Mataró entre les seves col·leccions de pintura, escultura, ceràmica, vidre, mobiliari, indumentària i armament. Amb una mirada singular a través del color, de la llum i de les formes dels objectes dels segles XVII i XVIII, es convida a l’espectador a apropar-se a l'estètica i la cultura barroca tant rellevant a la història de la nostra ciutat.




L’ingrés de gran part dels elements d’aquesta mostra a les col·leccions del Museu, sobretot les pintures i escultures, té relació amb la tasca de salvaguarda patrimonial duta a terme a la ciutat durant la Guerra Civil, per encàrrec de la Generalitat de Catalunya. El Museu de Mataró, formalment encara sense estar obert al públic (s’inaugurà l’any 1942), va servir de magatzem d’obres d’art sota la denominació de Museu del Maresme. A més de Can Serra, va servir també com a dipòsit per a la salvaguarda l’Escola d’Arts i Oficis i el Foment.




Els altres objectes provenen de donacions particulars –iniciades a finals del segle XIX, amb la perseverant voluntat de crear un museu a la ciutat–, de dipòsits com els de l’Agrupació científico-excursionista i de les excavacions efectuades a la ciutat.




A la planta baixa de Ca l'Arenas es podrà veure "Coincidències insòlites", una activitat de la Xarxa de Museus Locals de la Diputació de Barcelona on els museus participants posen en diàleg peces dels seus fons. Amb “Viladomat i la tècnica” s’han reunit tres pintures d’aquest autor del barroc conservades al Museu Comarcal de Manresa, al Museu de Mataró i al Museu de Premià de Dalt, que mostren els materials i la tècnica que utilitzava Viladomat.




Les dues exposicions es podran visitar fins a l’1 de juliol.