Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El patrimoni arquitectònic de La Riera protagonitza les 48 hores Open Puig i Cadafalch

Escoltar

El patrimoni arquitectònic de La Riera protagonitza les 48 hores Open Puig i Cadafalch

Els dos recorreguts amb visites guiades gratuïtes per descobrir l’arquitectura de La Riera són el 17 i 18 de novembre

La 8a edició de les 48 hores Open Puig i Cadafalch es dedica aquest 2018, Any Europeu del Patrimoni, a descobrir i posar en valor el patrimoni de La Riera, el carrer més emblemàtic de Mataró que, en un traçat d’uns 800 metres, ofereix una lliçó completa d’art, d’arquitectura i d’urbanisme. La regidora d’Urbanisme i Cultura, Núria Moreno, ha presentat avui el programa de l’Open que enguany, i a propòsit també del Pla d’impuls del Centre, convida a visitar i a conèixer alguns dels edificis més singulars de l’artèria principal del centre històric.
Les 48 hores Open Puig i Cadafalch volen donar a conèixer el patrimoni arquitectònic de Mataró, les seves característiques i particularitats, i acostar-lo a la ciutadania; així com fer evident el potencial del patrimoni com a element de dinamització i posada en valor de la ciutat. Està organitzat per l’Ajuntament amb el patrocini d’Aigües de Mataró, i en aquesta edició hi col•laboren el Col·legi Maristes Valldemia, el Centre Catòlic-Sala Cabanyes, Acuratt promotors, Foto-Cine Batlle i les famílies Martí Fàbregas i Ros-Rodon.
El cap de setmana del 17 i 18 de novembre es proposen dos itineraris, un per la banda dreta de La Riera i l’altre per la banda esquerra, tots dos amb sortida a les 10 h des de la porta del parc Central i durada de tres hores i mitja. Les activitats són gratuïtes, però cal inscriure’s prèviament (fins al 15 de novembre) a l’adreça urbanisme@ajmataro.cat. L’aforament és limitat.
Dissabte 17 de novembre

Itinerari 1.

Tanca i portalada del parc Central – Col·legi Valldemia – Centre Catòlic i Sala Cabanyes – Can Fité – Casal a La Riera, 98– Antic Ateneu – Can Cabanyes – Can Parull – Can Pascual – Can Torrelles – Ajuntament – finestral gòtic – Antic Casino (Centre Mataroní) – Can Fité – Antiga botiga La Parisién- Ferreteria Colomer – Can Rodon i Can Ximenes.
Diumenge 18 de novembre

Itinerari 2.

Teatre Monumental – Can Campoy – casa a La Riera, 135 – Cafè Nou – La Presó – Can Cardoner – Can Carrau – Can Sanfeliu – casa a La Riera, 85 – Casa Oliveras – Can Palau – creu antiga Farmàcia Fité – vitrina de l’antiga Farmàcia Arenas – Can Rifà – Can Miracle – Galeries Aymà – Foto-Cine Batlle i l’esgrafiat antic Canaletes.
El web de les 48 hores Open Puig i Cadafalch aplega tota la informació sobre les vuit edicions d’aquest esdeveniment, inclosa la del 2018: recull els cartells, programes, fitxes, i especialment els itineraris proposats cada any. Com a novetat, a l’apartat de l’Open d’enguany s’hi incorpora una visió en 360º de La Riera amb panoràmiques insòlites del carrer.