Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

El projecte 'Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional' atén més d'una cinquantena de participants

Escoltar

El projecte 'Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional' atén més d'una cinquantena de participants

Les persones participants han gaudit de suport en la recerca de feina, convenis de pràctiques laborals i contractació bonificada per a les empreses

La regidora d’Urbanisme, Desenvolupament Econòmic i Cultura, Núria Moreno, va presidir ahir l’acte de cloenda de la segona edició del programa ‘Creant Oportunitats per a persones amb diversitat funcional’, projecte que ha dut a terme el Servei d’Ocupació de Mataró (SOM) conjuntament amb les quatre entitats de la comarca que treballen per a la inserció laboral d’aquest col·lectiu.




En la segona edició d’aquest projecte s’han atès 54 persones participants que inicien accions; s’han tutoritzat 47 persones; se n’han inserit 23 (15 en empresa ordinària i 8 en centres especials de treball); s’han aconseguit 2 contractes bonificats en el marc del programa i 11 estades de pràctiques en empresa; i s’ha comptat amb la col•laboració de 20 empreses i 6 persones en mesures formatives.




Aquest projecte, que es desenvoluparà fins al 31 de desembre de 2018, vol contribuir a la integració sòciolaboral de les persones amb discapacitat que busquen feina, complementant el treball que les entitats comarcals més importants que atenen a persones amb diversitat funcional ja desenvolupen, en diferent grau, executant mesures d’acompanyament a la inserció laboral d’aquest col·lectiu.



 


‘Creant Oportunitats’




Aquest programa és el fruit de la col•laboració i treball en xarxa entre el propi Ajuntament i les quatre entitats comarcals que atenen a persones amb discapacitat de la ciutat de Mataró i la comarca del Maresme i té la finalitat d’unir esforços per treballar conjuntament per la integració social i laboral de les persones amb diversitat funcional.




Les quatre entitats participants són:



• Fundació privada el Maresme: atén a persones amb discapacitat Intel·lectual



• Consell Comarcal del Maresme - Oficina Tècnica Laboral del Maresme: atén a persones amb trastorn mental



• Fundació ECOM-SIL Maresme: atén a persones amb discapacitat física



• Centre de Formació i Prevenció: atén a persones amb trastorn mental

 


El treball en xarxa entre les entitats i l’Ajuntament ha permès fer una prospecció a mida per aconseguir estades de pràctiques i contractes laborals ajustats a les necessitats de cadascú, vetllar per la integració òptima a les empreses i fer l’ajustament quan ha estat necessari. Així mateix, també ha suposat activar i definir els itineraris laborals i d’inserció de cada persona. Els objectius principals han estat:




-Sensibilitzar al teixit empresarial de les possibilitats i avantatges de la contractació de persones amb diversitat funcional



-Acompanyar a les persones participants en el seu procés d'inserció, apropant-les al món de l'empresa amb estades de practiques



-Facilitar la inserció laboral de les persones amb diversitat funcional, incentivant la seva contractació amb subvencions a les empreses i fent d’intermediaris entre els persones i les pròpies empreses.

 


La Diputació de Barcelona, en el marc de la convocatòria de subvencions del Catàleg de Serveis 2018, subvenciona part del projecte “Creant oportunitats per a les persones amb diversitat funcional”, que també està finançat per l’Ajuntament.