Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

Els Dimarts del Llimoner inauguren l'exposició commemorativa dels seus 25 anys

Escoltar

Els Dimarts del Llimoner inauguren l'exposició commemorativa dels seus 25 anys

La mostra recull obres de 31 artistes mataronins i es pot visitar a l'Ateneu de la Fundació Iluro fins al 29 d'abril

L’alcalde, David Bote, acompanyat de la regidora de Cultura, Núria Moreno, va inaugurar ahir a la tarda a l’Ateneu de la Fundació Iluro l’exposició commemorativa dels 25 anys de trajectòria artística i social del col•lectiu “Els Dimarts del Llimoner”. 

 


L'exposició mostra cinquanta-tres peces d’una trentena d’artistes, així com un ampli recull de documentació que permet conèixer l’activitat desenvolupada pel col·lectiu durant aquests vint-i-cinc anys (cartells, fulletons, catàlegs, poemaris i fotografies, entre d’altres). Així doncs, la mostra fa un itinerari per les principals exposicions col•lectives organitzades pel grup: Flamenco, Non Serviam. Els Dimonis del Llimoner, El Casament i El Buit. També fa referència a l’activitat desenvolupada al carrer Sant Pere Més Alt, en una primera etapa (a finals dels anys 60, moment en el qual es van conèixer alguns dels seus membres) i en una segona (2002-2012).

 


La mostra, que podrà visitar-se fins el 29 d’abril a l’Ateneu de la Fundació Iluro, estarà acompanyada de diverses activitats complementàries com són un recital poètic, el 27 de març a les 19.30 h; un concert, el dimarts 3 d’abril a les 19.30 h i la presentació del catàleg de l’exposició, el 17 d’abril a les 19.30 h.

 


Els Dimarts del Llimoner és un col·lectiu d’artistes i escriptors maresmencs nascut a Mataró l’any 1992. Inicialment la tertúlia estava integrada per una colla d’amics aficionats a la pintura i a la poesia que es reunia a la seu de l’Associació ProArtPenta, al carrer de Massevà, espai en el qual organitzaven recitals, concerts i exposicions. L’any 1993, el grup es va autoanomenar “Els Dimarts del Llimoner”. En aquella primera etapa, el col•lectiu estava integrat per Carlos Soriano, Manuel Patricio, Manuel Contreras, Salva Soler, Pepe Novellas, Joan Font Illamola “Foni”, Artur Palomer “Pal”, Josep M. Rovira Brull, Raúl Capitani, Pere Viada, Ricard Jordà i Miguel F. Benítez. Al llarg dels anys, el col•lectiu ha comptat amb múltiples col·laboracions d’artistes, poetes i músics que han participat en les seves propostes.

 




Llistat d’artistes


- Albert Alís



- Antoni Gutiérrez “Deantonio”



- Antoni Luís



- Artur Palomer “Pal”



- Carlos Soriano



- Catherine Lorton



- Cesc López



- Daniel Llin



- Eugenia Mugnani



- Jorge Sarraute



- Josep M. Codina



- Josep M. Rovira-Brull



- Josep Novellas



- Josep Serra



- M. F. Benítez



- Manuel Contreras



- Manuel Prieto



- Marc Prat



- Marc Sala



- Marga Riera



- Maria Pretel



- Marisa Blasco



- Marta Durán



- Nefer Rovira



- Parés De Mataró



- Pere Màrtir Viada



- Pere Munné



- Pol Codina



- Raúl Capitani



- Ricard Jordà



- Santi Domínguez