Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament celebrarà a la Nau Gaudí l’acte de lliurament dels Guardons Cultura Mataró 2017

Escoltar

L’Ajuntament celebrarà a la Nau Gaudí l’acte de lliurament dels Guardons Cultura Mataró 2017

Els guardons es lliuraran el dilluns 5 de novembre durant la “Nit de la Cultura”

La Direcció de Cultura va convocar el passat mes d’abril la segona edició dels Guardons Cultura Mataró, el més alt reconeixement que dona la ciutat als seus creadors i agents culturals. El veredicte es donarà a conèixer durant la celebració de la Nit de la Cultura que tindrà lloc el dilluns 5 de novembre a les 20 h a la Nau Gaudí, en un acte que presentarà l’actor Rubén Yuste amb guió d’Oriol Colomer. Durant la cerimònia es podran veure esquetxos del musical Chicago, una producció de l’Aula de Teatre que va estrenar a Les Santes 2018. 


 


La convocatòria dels Guardons té el propòsit de premiar la creació, la recerca i la producció de qualitat realitzada a la ciutat i al territori, i de fomentar la cultura i les arts com a parts constitutives de la seva personalitat i identitat.


 


Entre el mes d’abril i el mes de juny es va obrir un procés de presentació de candidatures en el qual hi va poder participar el conjunt de la ciutadania. La selecció dels guardonats la va fer un jurat integrat per sis persones de reconegut prestigi vinculades a l’àmbit de la cultura i de les arts, mitjançant l’avaluació de les diferents propostes rebudes.


 


El jurat de la segona edició dels Guardons Cultura Mataró ha estat presidit per la Catedràtica d’Història de l’Art a la Universitat de Barcelona, Rosa Alcoy. Els altres membres del jurat són: el promotor musical, president de l'Associació de Mànagers i Representants (ARC) i impulsor del Festival BAM i del Mercat de Música Viva de Vic, Jordi Gratacós; el mestre, actor, productor i director teatral mataroní, Toni Grané; la historiadora de l’art, museòloga, directora de la Fundació Palau, Maria Choya; el filòleg i gestor cultural tarragoní molt vinculat a l’àmbit de les festes populars i actual coordinador del projecte del Museu Casteller de Catalunya de Valls, Jordi Bertran, i la llibretera i propietària de la llibreria Dòria, Núria Dòria.


 


L’entrada a la Nit de la Cultura és lliure però l’aforament és limitat.


 




Les categories dels Guardons Cultura Mataró


 


De caràcter interdisciplinari, les categories dels Cultura Mataró engloben l’activitat desenvolupada en tots i cada un dels àmbits de la cultura i de la creació artística, com són les arts visuals i plàstiques, el disseny, les arts escèniques, la música, la literatura, el patrimoni i la cultura popular, entre d’altres. Els guardons s’estructuren en sis categories: Innovació i emprenedoria; Projecció de la ciutat; Compromís i cohesió social; Recerca i difusió; Trajectòria i personalitat mataronina; i Premi del jurat.


 


Es va rebre un total de 29 propostes a figures, col·lectius, projectes i iniciatives de caràcter cultural per la seva contribució singular a la cultura de la ciutat.


 


Les persones, entitats o assosiacions proposades són: Antoni Vilà, Jordi Cuyàs, Fundació Carmen i Lluís Bassat, Joan Vives, Rafel Codina i la Serrellaria March, Parlem d’Esports i Cultura Mataró, Asociación de Artistas Fusion Arte, Jordi Lluch, l’escpectacle Peiró 42, Tio Rafael, la Revista Namaka de Humea Edicions, Jèssica Pérez, Jordi Soler de Voliana Edicions, Domènec, l’espectacle Mur, Associació Amics de Josep Puig i Cadafalch, Carles Maicas, Associació Sant Lluc per l’Art Mataró, Parés de Mataró (J.B. Parés), Colla Castellera Capgrossos de Mataró, Mia Puig, Agustí Piera i Marmassors dels Germans Arenas.


 


El Consell de Cultura de Mataró, format per representants d’entitats culturals de la ciutat, també va fer propostes als guardons, tal com s’especificava a les bases.