Saltar al contingut Saltar a la navegació Informació de contacte

L’Ajuntament podarà gairebé 3.500 arbres fins al març

Escoltar

L’Ajuntament podarà gairebé 3.500 arbres fins al març

La campanya comença aquesta setmana per la ronda d’Alfons X El Savi

El Servei d’Espais Públics de l’Ajuntament ha començat aquesta setmana els treballs de poda de l’arbrat viari previstos per a la campanya 2018-2019. Fins al mes de març està previst podar 3.491 arbres, aproximadament el 14% dels exemplars situats a la via pública (uns 25.000) exemplars en total).




Està previst actuar en més d’un centenar de punts de la ciutat, on s’ha detectat un major nombre d’incidències i es considera que la poda és més necessària, majoritàriament en arbres situats als carrers de la ciutat. Els treballs intenten solucionar problemes per la proximitat de les branques a les façanes d’habitatges; incidències amb la fructificació; afectació a la senyalització vertical, als semàfors o als serveis (línies elèctriques i de telefonia); interferència amb l’enllumenat públic, i també reduir problemes fitosanitaris provocats per malalties de l’arbrat o insectes o afectacions a la salut de les persones.




La poda es fa de manera diferent a cada arbre segons es tracti de poda de formació, que potencia l’estructura natural de l’arbre i la seva adaptació a l’indret on està plantat; poda de neteja, per eliminar branques seques o malformades o brots que malmeten la configuració estructural de l’arbre; o poda de brocada, que elimina un percentatge elevat de brancam per reconduir greus defectes de formació. Aquests any la poda afecta principalment a les següents espècies: plàtans, moreres, tipuanes, mèlies i lledoners.




La campanya es durà a terme mitjançant una empresa especialitzada, que podarà 2.861 arbres, i també amb personal propi de la Secció de Jardineria del Servei d’Espais Públics, que assumirà les tasques de poda de 630 exemplars, principalment situats a places públiques i a alguns carrers a menor escala. Només la contractació externa a Talio, SA té un cost de 132.891,26 €.




Les restes de poda es recullen, trituren i emmagatzemen per aprofitar-les com a mulch per millorar parterres i zones verdes.




La campanya de poda comença per la ronda d’Alfons X El Savi i s’actuarà en més d’un centenar de carrers i espais públics. Entre altres vials, els treballs es faran a l’avinguda de la Gatassa, el carrer de la Teixidora, La Riera, el Camí del Sant Crist, el carrer d’Enric Prat de la Riba, el carrer de Pau Picasso o el carrer de Monserrat Cuadrada.